Una maqueta gegantina, a escala 1:43, de l'edifici de la Florinda, que des del 1986 acull la seu de la Policia Local de Manresa. És l'estrella de l'exposició dels 150è aniversari del cos municipal, que es va inaugurar ahir a la sala d'exposicions de la Plana de l'Om, i que es podrà visitar fins al 21 de juny.

Un dels caporals del cos, Francisco González Montiel, és l'autor de la maqueta, que inclou fins i tot els models de vehicles que solen estacionar cada dia al pàrquing. "Sóc aficionat a les maquetes i em va fer gràcia crear-ne una de la Florinda amb motiu del 150è aniversari. He estat entre sis i vuit mesos fent-la", explicava ahir el caporal. "Per crear-la, m'he basat en els plànols de l'edifici, però també he hagut de fer diversos mesuraments i fotos", va afegir. La recreació s'instal·larà de forma permanent a l'interior de la Florinda.

L'exposició inclou imatges, fotografies i materials diversos dels 150 anys de vida de la Policia Local. S'hi poden veure uniformes de diverses etapes i cinc dels models de motocicletes utilitzats. La mostra inclou una mostra de gorres i cascs des del 1950 fins ara i un recull d'escuts de pit i braç.

També es pot veure una tria d'aparells, com un radar, un alcoholímetre i un lector tacògraf. Entre la documentació antiga, destaca el llibre d'acords municipals que inclou la creació de la Policia Local l'any 1866 i el nomenament dels primers quatre guàrdies de la ciutat. La mostra va ser inaugurada per l'alcalde, Valentí Junyent, i per la regidora de Seguretat, Olga Sánchez, que va agrair les aportacions fetes pels agents i les seves famílies.