L'usuari més gran atès per Ampans, Pere Casasayas, ha mort als 91 anys. Casasayas va entrar a Ampans ja d'adult, el 1969, poc després que es creés l'entitat. Hi va treballar tota la vida fins que es va jubilar. Per la seva bonhomia es va convertir en un emblema de la lluita de les famílies amb fills amb discapacitat intel·lectual. També en un símbol dels canvis en l'atenció per a la millora de la seva qualitat i l'esperança de vida.

En feia 13 que vivia a la llar que l'associació manresana té a la Mion en un dels serveis específics per a persones usuàries envellides.

El 31 de maig passat Casasayas va participar a la presentació del llibre Ampans. 50 anys. Valors amb història, que es va celebrar a la sala de la Plana de l'Om. Tot i que no va parlar va seguir tot l'acte, i un dels seus nebots va explicar als assistents que era una de les persones més felices que coneixia.

El març de l'any passat, amb motiu del seu aniversari, familiars, amics, i coneguts, i els seus companys de la llar-residència li van preparar una festa a Ampans que va estar plena de sorpreses: la visita d'un gegantó, la presència d'un vehicle del parc de bombers de Manresa amb el qual va fer una volta,una de les seves grans il·lusions, i una corbata, a més a més del pastís d'aniversari.