Les obres per reobrir la capella del Sant Crist del Guix hauran estat aturades durant mesos perquè l'Ajuntament de Manresa i l'Associació de Veïns de Cots, Guix i Pujada Roja no es van entendre.

No va quedar clar que un membre de l'associació de veïns estava disposat a posar a fons perdut 16.000 euros que haurien permès finalitzar abans la intervenció necessària per solucionar els problemes estructurals més greus de l'ermita.

L'Ajuntament estava convençut que el que oferia el veí era un préstec de 16.000 euros que hauria de retornar, i aquesta figura de préstec d'un particular a l'administració municipal no està contemplada i no existeix cap sistema burocràtic per acceptar els diners.

Per la seva part, l'associació de veïns estava convençuda que havia deixat molt clar a l'Ajuntament que si el préstec no era viable es podia fer una donació i no recuperar els diners.

Interrogat per aquest diari, l'Ajuntament va admetre que en un primer moment el tema no va quedar clar i, si d'entrada uns i altres haguessin entès exactament el mateix, "sí que es podrien haver acceptat els diners", cosa que hauria permès destinar-los a la primera fase de les obres, que està interrompuda des del mes de febrer per manca de finançament.

Divendres, l'Ajuntament de Manresa va informar en un comunicat conjunt amb l'associació de veïns que els 16.000 euros es destinaran a la segona fase d'obres.

Les obres de la primera fase per resoldre els problemes estructurals greus a la capella del Sant Crist del Guix s'acabaran aquest setembre. Aquesta fase té un sobrecost no previst inicialment d'uns 15.000 euros.

Segona fase

El comunicat explica que un veí s'havia ofert a aportar aquesta quantitat per finalitzar les obres, però no va quedar clara la fórmula per fer l'aportació (préstec o donació) i per aquest motiu l'Ajuntament va aprovar al ple municipal del juny un canvi de partides per destinar-hi aquests diners.

Un cop aclarit el tema, la donació servirà per encetar la segona fase de les obres, que es portarà a terme a continuació de l'acabament de la primera, i la qual es determinarà conjuntament entre l'associació de veïns i l'Ajuntament.

El consistori ha agraït públicament la generositat d'aquest soci i les gestions de l'associació de veïns que faran possible una millora de la capella.