Les festes del barri de les Cots, el Guix i la Pujada Roja de Manresa viuran el cap de setmana fort.

Dissabte, a 2/4 de 7 de la tarda, al passatge del carrer Sant Joan, hi haurà una festa intergeneracional amb un espectacle d'animació amb personatges de contes infantils que els avis explicaran als seus néts. Just que s'acabi l'espectacle, s'oferirà un berenar per a tothom i es donaran obsequis als més petits.

Diumenge, la programació començarà amb una missa de festa major a les 9 del matí a l'exterior de la capella del Sant Crist del Guix. Després, el restaurant Aligué obsequiarà tothom amb xurros i xocolata.

A les 11 del migdia, es farà un homenatge a la gent gran amb l'actuació i l'animació del grup Els Atrevits.

La Generalitat farà una distinció als veïns i veïnes que tinguin 80 anys o més. A més a més, s'entregarà una placa honorífica als que ja n'hagin complert 90. S'espera que aquesta entrega la duguin a terme representants de l'Ajuntament de Manresa. Just després de la distinció, hi haurà un aperitiu pels avis i àvies, i es donarà un obsequi a tots els veïns i veïnes més grans de 65 anys.

Si algun veí no té mitjà de transport per assistir a la festa o està impossibilitat, podrà avisar qualsevol membre de la junta i se'l passarà a buscar.

A les 7 de la tarda i als voltants del Sant Crist del Guix, se celebrarà una cantada d'havaneres amb el grup Els Jubis.

A la mitja part, un regidor de l'Ajuntament de Manresa presentarà i proclamarà Laia Badia Camprubí com a nova pubilla del barri. I també es farà un sopar amb pa amb tomàquet i botifarra. I, per a qui en vulgui, també s'oferirà rom cremat.

Benvinguda a la pubilla

Una setmana després, dissabte 23 de juliol, a les 10 del vespre, es farà un sopar a la fresca al local de Cultura i Esbarjo del Guix.

També es donarà la benvinguda a la nova pubilla i es farà el comiat de l'antiga pubilla amb una festa en honor seu. Just a continuació hi haurà un ball de fi de festa, en el qual el DJ Richy posarà música variada, des de ball de saló fins a discoteca.

El preu del sopar serà de 20 euros per als socis, i per als no-socis valdrà 22 euros. Fins al 16 de juliol inclòs es podrà fer una reserva contactant amb qualsevol membre de la junta.