El curs vinent UManresa destinarà 121.000 euros a beques per als alumnes

Del conjunt d'ajuts, destaca l'increment en beques FUB, que beneficiaran 25 alumnes, 4 més que aquest curs

15.07.2016 | 13:49
Acte de graduació de la FUB al teatre Kursaal de Manresa
Acte de graduació de la FUB al teatre Kursaal de Manresa

El campus Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) té previst destinar 121.000 euros durant el curs 2016-2017 als diferents programes de beques que té en funcionament. Els ajuts beneficiaran 69 alumnes de grau, 3 del cicle formatiu de tècnic superior en pròtesis dentals del Campus Professional d´UManresa i, per primer cop, 10 alumnes del Centre Internacional de Formació Contínua i 20 alumnes del programa Universi+. L´import destinat a beques suposa un increment substancial en relació amb les que s´han concedit aquest curs 2015-2016, que han beneficiat 72 alumnes de grau i 2 del Campus professional. Del conjunt d´ajuts per al proper curs, destaca l´increment en beques FUB, que beneficiaran 25 alumnes, 4 més que aquest curs.

El programa propi d´ajudes preveu beneficiar una setantena d´alumnes de la institució universitària. La convocatòria inclou 25 beques FUB, uns ajuts de 1.500 euros que són flexibles i que es poden atorgar com a mitja beca o com a beca sencera. A canvi de l´ajuda econòmica, els alumnes que se´n beneficien han de realitzar unes hores de tasques de suport en departaments o institucions vinculades a la universitat. L´import destinat a aquestes beques pròpies per al curs que ve ascendeix a 42.000 euros.

Els alumnes d´UManresa poden optar, per tercer any consecutiu, a les beques FUB-CaixaBank. L´entitat d´estalvi aporta 30.000 euros a aquest programa i beneficiarà un total de 15 alumnes, que reben un ajut de 2.000 euros. Els beneficiaris del programa han de realitzar serveis de suport a activitats i/o projectes socials. Durant el curs 2015-2016, els beneficiaris d´aquestes beques han fet classes bàsiques de català a dones immigrades a Càritas, classes de repàs a alumnes de primària i primer cicle de secundària en el marc del projecte Puntal i han col·laborat amb la Plataforma dels Aliments o amb l´Associació de Familiars d´Alzheimer.

L´alumnat d´ADE també té l´opció d´acollir-se al programa de beques FUB-Prèmium. Els alumnes que s´hi acullen reben una beca salari durant les estades de pràctiques que fan en empreses col·laboradores del programa en els dos darrers cursos de carrera. L´import que s´hi destina en aquesta edició és de 18.000 euros i beneficiarà un total de 12 alumnes.

Amb la intenció de facilitar la mobilitat internacional dels seus estudiants, la FUB complementa les beques Erasmus amb un ajut propi. Per al curs vinent s´han previst 17 ajuts, amb una dotació global de 7.000 euros.

El curs passat, el programa de beques UManresa va crear una nova línia d´ajuts adreçats als alumnes del Campus Professional, que fan el cicle formatiu de grau superior de Tècnic en Pròtesis Dentals. Per al proper curs, aquesta nova línia creix amb una beca més i beneficiarà tres alumnes, amb una dotació total de 4.500 euros.

A través de diferents convenis amb institucions, com la Fundació Antigues Caixes Catalanes i CatalunyaCaixa-BBVA, el programa d´ajuts s´amplia per primer cop a altres àmbits de l´activitat de la Fundació Universitària del Bages amb 10 beques per a alumnat del Postgrau en Gestió de Fundacions i Associacions i 20 per als alumnes del programa Universi+ d´integració de persones amb discapacitat intel·lectual a la universitat. Les beques per al Postgrau sumen 12.500 euros, mentre que les disponibles per al programa Universi+ ascendiran a 7.000 euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Creen unes jornades gastronòmiques inspirades en el Camí Ignasià

Manresa donarà a conèixer la cuina i els vins del recorregut que uneix Loiola amb Manresa

Manresa ha començat a rebre els primers dels 40 refugiats que acollirà

Manresa ha començat a rebre els primers dels 40 refugiats que acollirà

L'entitat que fa l'acollida ha confirmat que han arribat les primeres persones a l'antiga casa de...

Cerimònia nupcial en directe a la fira de nuvis del Palau Firal

Cerimònia nupcial en directe a la fira de nuvis del Palau Firal

El renovat certamen es farà els dies 12 i 13 de novembre, sota el nom de Wedding Experience...

La protectora de Manresa saturada pels gossos d´una dona amb síndrome de Noè

La protectora de Manresa saturada pels gossos d´una dona amb síndrome de Noè

Entre juliol i setembre, han entrat a L'Aixopluc 90 quissos, i 35 són d'una ciutadana que en...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema