Aquest dissabte finalitza el termini per presentar-se a la convocatòria per ser l'hereu i la pubilla de Manresa 2016. De moment, segons informació facilitada per la Comissió de la Pubilla i l'Hereu de l'Agrupació Cultural del Bages, organitzadora de l'esdeveniment amb la regidoria de Cultura de l'Ajuntament, s'hi han presentat dos nois i dues noies.

Els candidats i candidates han d'estar empadronats a Manresa com a residents des de fa cinc anys com a mínim i han de ser solters i tenir entre 17 i 23 anys. Les inscripcions es poden fer a l'Agrupació Cultural del Bages (al carrer de Talamanca, 15), a les oficines de Cultura de l'Ajuntament (als baixos del Centre Cultural el Casino) o bé al correu pubillatgedemanresa@gmail.com.

L'acte de proclamació tindrà lloc aquest diumenge, a les 7 de la tarda, a la plaça de Sant Domènec, després de la cercavila de pubilles, que començarà una hora abans al carrer de Talamanca i en la qual participaran el grup de percussió Batrakes, els Trabucaires del Casal Cultural de Dansaires Manresans i els Miquelets de Catalunya.

En l'edició passada es van presentar quatre candidats a la convocatòria. Els guanyadors van ser Marc Piqué Bosch, que tenia 18 anys, i Laura Santamaria Serentill, que estava a punt de fer-ne 19. Piqué va ser presentat pels Miquelets de Catalunya, i Santamaria, pel Pessebre del Pont Llarg. Curiosament, tant l'un com l'altra són fills d'arquitecte, Pere Santamaria i Lluís Piqué. A Manresa, la tradició de triar pubilla i hereu se celebra des de l'any 1967.