L'escola popular de repàs impulsada per la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC), i ubicada als baixos del bloc ocupat del carrer de Sobrerroca de Manresa, està a punt de veure la llum. Després de mesos de feina -assemblees, recollida de material, crides per tenir mestres, etc.-, el dilluns 10 d'octubre l'escola obrirà les portes. I ho farà atenent 32 infants, que faran classes en grups de vuit com a màxim. Així ho ha explicat a aquest diari Lila Corominas, una jove santpedorenca que d'ençà que va conèixer el projecte s'hi va involucrar a fons.

Corominas ha detallat a Regió7 que totes les famílies que estiguin interessades a rebre els serveis de l'escola popular han d'adreçar-se al mateix centre -al carrer de Sobrerroca, número 12- en horari de 2/4 de 10 del matí a 2/4 d'1 del migdia i de 5 de la tarda a 8 del vespre els dies 20, 21 i 22 de setembre, per fer les inscripcions.

Aquesta setmana, els impulsors de l'escola estan realitzant unes jornades de treball (ahir i avui de 10 del matí a 1 del migdia i de 4 de la tarda a 8 del vespre, i dijous de 4 de la tarda a 8 del vespre), obertes perquè tothom qui ho vulgui doni un cop de mà acabant d'enllestir el local, que constarà d'una aula i d'un espai de logopèdia, que també servirà per fer acompanyaments personals.

També han organitzat una recollida de material escolar que, tal com assegura Corominas, ha tingut "una molt bona resposta. Hem rebut material fungible, com ara bolígrafs, llapis de colors, llibretes; i taules, cadires i escriptoris". El projecte ha tingut una bona acollida ja que "diverses persones, entitats i col·lectius ens han donat suport"; i l'Ajuntament, mitjançant "el Comissionat del Centre Històric, també s'ha posat en contacte amb nosaltres".

El centre engegarà el 10 d'octubre i tindrà deu persones que faran de mestres "acompanyants", a més a més d'una logopeda i d'una contacontes. Aquestes persones que s'han ofert a fer les classes de repàs tenen, segons apunta Corominas, "un perfil bastant divers. En general, som gent jove, alguns estudien i d'altres treballen; i també hi ha persones de mitjana edat que treballen". L'escola obrirà cada dilluns i dijous, de 2/4 de 6 a 3/4 de 7 de la tarda.