En només cinc dies s'han produït robatoris en locals separats per menys de 100 metres al Barri Antic. La tapa de la claveguera reapareix com a instrument per esbotzar les portes dels establiments. Els assaltants han fet servir el mètode de treure les tapes del servei de clavegueram per colpejar els accessos, en dos dels casos. Entre els mesos de maig i juny, es van succeir diversos robatoris amb aquest procediment, que es van concentrar a comerços de la Balconada i a la Font dels Capellans.

Aquest dimecres a la la matinada, al bar Barbacoa, al carrer de Sant Francesc, els lladres van forçar la reixa metàl·lica i, amb la tapa de claveguera, van malmetre la porta de vidre per entrar-hi. A dins, van destrossar les tres màquines escurabutxaques que hi havia per endur-se'n la recaptació. "Han trencat els vidres, les màquines escurabutxaques, la caixa enregistradora, la màquina de tabac i un dels televisors", enumerava dimecres Mónica Martínez, propietària del comerç.

Una hora després, al voltant de les 5 de la matinada, un individu va entrar al magatzem del supermercat Consum, que es troba al carrer de Talamanca, i se'n va emportar un carro ple de productes de neteja, menjar i beguda. El responsable de l'establiment va explicar a aquest diari que el valor de les pèrdues podria ascendir fins a 1.500 euros, entre els productes robats i les destrosses causades.

La setmana passada, uns intrusos van entrar al bar Mesón, situat al carrer de Vilanova. Els veïns del comerç van relatar que eren diverses persones i anaven encaputxades. Els assaltants van destrossar les màquines escurabutxaques amb una tapa de claveguera, però no van poder endur-se la recaptació d'un dels aparells, que tenia un mecanisme antirobatori.

Més vigilància

Mónica Martínez, del bar Barbacoa, va reclamar més seguretat a la zona perquè "cada vegada el nostre barri està més deteriorat". Una petició a la qual es va sumar la responsable del bar Mesón, que considera que aquests episodis no són casos aïllats al Barri Antic.