El vehicle de competició que ha construït l´equip Dynamics format per estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya a Manresa serà un dels reclams del Shopping Night d´enguany. Se celebrarà aquest dissabte de les 8 del vespre fins a la mitjanit, i comptarà amb altres novetats com l´animació de Dj´s de Manrusionica a la plaça Sant Domènec o un circuit per a gossos al carrer Guimerà, a part de les activitats que han preparat el centenar de comerços que obriran les seves portes a la nit. La major part són sorpresa.

Manresa + Comerç és l´entitat que organitza el Shopping Night, que enguany celebra la seva cinquena edició. Per al president dels comerciants de Manresa, Jaume Pont, es tracta d´una cita anual que cada cop ha guanyat més adeptes, tant entre els comerciants com entre el públic. «Ha anat a més i a millor», reflexionava ahir en la presentació de la mostra. Explicava que es tracta d´un certamen que es porta a terme no tan sols pensant en el comerç, sinó en la ciutat, ja que s´ha convertit, segons el seu parer, en un element més de promoció de Manresa tan a nivell intern com de portes enfora.

«El comerciant vol superar-se cada any», va assegurar la coordinadora del Shopping Night, Ester Boniquet. D´aquí que la convocatòria hagi arribat a la seva cinquena edició amb bona salut. Segons el seu punt de vista l´essència de la cita és que el comerç es vesteixi de gal·la «perquè et vinguin a veure durant quatre hores que seran molt intenses». Va continuar dient que «segons quins sectors fan vendes, però el més important és el contacte. No ha de ser un consumisme boig, sinó una promoció del propi negoci».

Una de les estrelles d´enguany serà el vehicle construït per estudiants d´enginyeria de la Politècnica de Manresa i que el passat agost va competir al Formula Student que es va celebrar a Montmeló amb la participació d´equips d´arreu del món. Per aquest motiu la directora del centre universitari, Rosa Argelaguet, també va ser present a la presentació del Shopping Night. Va afirmar que el certamen comercial permetrà donar visibilitat al que s´està fent a la universitat. En aquest cas en forma de vehicle de competició.

El regidor de Comerç de l´Ajuntament, Jaume Arnau, va intervenir per destacar la qualitat i la professionalitat de la proposta, que «cada any és més rica i més interessant». Va manifestar que l´objectiu de l´Ajuntament és que el comerç sigui una de les fortaleses de la ciutat. Va recordar que serà la seva primera Shopping Nighrt com a regidor.

Al Shopping Night de dissabte vespre-nit hi haurà activitats a partir de les 8 al segon tram del Passeig, a Crist Rei, al llarg de tot el carrer Guimerà, i als carrers del Born, Nou, plaça Clavé i Plana de l´Om. També a la plaça de Sant Domènec, que és on s´exposarà el vehicle de la Politècnica, a més a més de food trucks, música i exposició de cotxes. A tots els carrers i places hi haurà activitats al carrer, degustacions, música i promocions comercials organitzades pels mateixos botiguers. Més d´un centenar de comerços s´han afegit a la proposa.