«Les caigudes són sovintejades i ja n'estem farts de braços trencats i blaus a la cara», així s'expressava el president de l'Associació de Veïns de la Font dels Capellans de Manresa, Josep Rueda, en la roda de premsa convocada per denunciar mancances de manteniment al barri.

Acompanyat de membres de la junta, Queda va donar a conèixer casos de veïns d'edat avançada que han caigut i s'han fet ferides de diversa gravetat a causa del mal estat de les voreres i els sots dels carrers. El líder veïnal va explicar que és una realitat que l'edat mitjana dels veïns és molt elevada, «el barri s'ha fet gran i li calen unes condicions a la via pública que no té».

Segons Rueda, és cert que bona part dels veïns són ara menys àgils que quan es va inaugurar el barri, el 1975, però també ho és que si aquesta és la realitat encara és més necessari que els espais públics «tinguin un manteniment com cal».

Assegura que no es tracta de situacions concretes, sinó una mancança general de manteniment que fa que «tot el barri estigui estigui deixat» i afegeix que «quan els veïns es donen trompades caminant pel barri i ho comuniquen a l'associació de veïns ens toca alçar la veu».

A banda de les voreres i els carrers, «les zones verdes estan drestroçades amb gespa que s'ha assecat i que no es replanta. Cada cop som un barri menys verd, aquesta és la trista realitat».

Un altre tema que els preocupa és la inseguretat que genera que la disposició de les parades del mercat dels dimarts del barri faci impossible l'accés als serveis d'emergència en cas de necessitat a l'entorn del carrer de Fra Jacint Coma i Galí.

«Aquesta situació ens preocupa molt, no poden passar ni ambulàncies ni bombers. Si un dia passa alguna cosa no es podrà dir que no s'ha avisat». El president veïnal assegura que aquest fet ha estat comunicat a Protecció Civil i a l'Ajuntament sense resultat.

Rueda va voler deixar molt clar que el barri en cap cas està contra el mercat, però considera necessari «que tingui les condicions de seguretat necessàries tant per als paradistes com per als veïns». Assegura que la situació és evident i que només cal donar un cop d'ulla als tendals que gairebé es toquen a banda del carrer, a les parades posades a tocar una de l'altra i a les furgonetes dels paradistes aparcades sobre la vorera per entendre que cal fer alguna cosa.

Un altre problema és el de la pista poliesportiva, que es va envoltar amb una tanca de metre i mig perquè el jovent deixés de fer botellón a les nits «però no ha estat efectiva. Cal trobar una solució definitiva per al tancament de la pista».