El primer esborrany del comunicat de l'AMPA de l'escola Valldaura incloïa fer talls de trànsit davant del centre a partir d'aquest matí. El motiu: l'anunci de l'Ajuntament que proposarà al ple de dijous la posada a disposició de la Generalitat d'un terreny per fer-hi la futura escola Les Bases. Finalment, aquest dilluns a la tarda, després d'una reunió celebrada per una setantena de pares i mares al menjador del centre, van decidir no tallar el carrer. Sí que aniran al ple de dijous per mostrar el seu malestar.

Fa vuit cursos que a Valldaura estan en mòduls prefabricats i no veuen perspectives de canvi, malgrat els seus esforços perquè no es noti aquesta situació de provisionalitat. Llegir que la programació de la Generalitat d'una nova escola a Manresa ha estat resposta per l'equip de govern pensant en Les Bases i no en ells els ha dolgut molt.

Una mare es lamentava, aquest dilluns, que la seva filla haurà fet tota la primària en mòduls i sense un gimnàs com cal. La directora, Clara Molina, explicava a Regió7 que la festa de Nadal, per exemple, la van haver de fer a la sala Cha Cha Cha per manca d'espai, i que aquest curs que podien tenir el planetari de La Caixa no els el podran portar perquè no hi ha cap aula amb un sostre prou alt.

A les 3 de la tarda, a la trobada els pares i mares van voler deixar clar, com la directora, que no els sap greu que es faci una escola per a Les Bases, que és una bona notícia, sinó que se'n parli ignorant-los a ells, que fa vuit cursos que esperen un centre.

A mà alçada van voltar anar al ple de dijous, on el PSC presentarà una moció sobre el tema. També van consensuar demanar a la regidora d'Ensenyament, Mercè Rosich, i al director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a la Catalunya Central, Toni Massegú, que els expliquin la situació. Molina va informar que havia parlat amb ells per rebre explicacions, tenint en compte el rebombori generat per la notícia entre les famílies dels 250 nens i nenes del centre.

Rosich i Massegú van coincidir a dir-li que posar a disposició el terreny a la Generalitat no vol dir que es faci l'escola immediatament i que, si es fa, no se sap si serà un edifici o mòduls prefabricats. Rosich va corroborar aquesta informació a Regió7. També va dir que, ara per ara, la intenció és anar millorant les instal·lacions de l'actual escola Valldaura, com ara valorar el pressupost necessari per dotar-la d'una pista poliesportiva asfaltada. Va admetre que no hi ha uns terrenys pensats per construir-hi el centre, després de desestimar per diferents motius els que s'havien pensat inicialment a l'illa on hi ha l'empresa Pymsaforest. Per tant, sembla que la provisionalitat que els pares reclamen que s'acabi encara anirà per llarg. Aquets dilluns, malgrat desestimar els talls de trànsit previstos, les famílies reunides a la tarda no els van descartar del tot.

A l'escola La Flama, que havia d'anar al solar on aniran Les Bases, van preferir no valorar el tema.