Veïns del barri manresà de la Balconada continuen denunciant l'acumulació de brutícia i la situació d'insalubritat que fa temps que es genera en aquest punt de la ciutat per la proliferació sense control de coloms.

Fa més d'un any que reclamen que el mobiliari urbà, com el banc que apareix a la fotografia, es pugui fer servir en comptes d'estar cobert d'una capa d'excrements, i reiteren que la brutícia s'acumula en espais on a ells els és literalment impossible arribar per intentar netejar-la.

Els veïns entenen que la ciutat és molt gran i que en cada un dels barris que la componen hi ha problemàtiques específiques que necessiten actuacions adequades per tal de ser resoltes, però adverteixen que, des del seu punt de vista, aquestes situacions no es poden eternitzar i, si més no, han de tenir una data de caducitat a l'horitzó.

Per això han volgut recordar que la proliferació de coloms que hi ha en aquests moments a la Balconada i l'afectació sobre el mobiliari públic i els espais comuns ja fa temps que dura.

L'abril del 2015 (vegeu diari del dia 24) ja van denunciar l'acumulació de brutícia, i hi van tornar a insistir en l'edició del 12 de desembre del mateix any.

Així que ara ja fa gairebé vint mesos que estan reclamant una actuació per part de l'Ajuntament que eviti arribar a situacions que són d'insalubritat.