Més de dues mil figures de playmobil han decidit fer estada a Manresa fins diumenge a la segona exposició d'aquestes joguines que se celebra a la ciutat. L'any passat la mostra es va dur a terme al carrer del Balç coincidint amb la Fira de l'Aixada i va rebre més de 3.000 visites.

Aquest any s'ha optat per organitzar-la per Sant Andreu i en tres llocs diferents: el carrer del Balç, a la sala gòtica de la Seu i l'Espai 1522 de la plaça Fius i Palà. «A la ciutat tenim espais excel·lents i emblemàtics que s'han de donar a conèixer, i aquesta és una forma de fer-ho», explica l'organitzador de l'exposició, Josep Guardiola. La previsió és superar els visitants de l'any passat.

Al carrer del Balç hi ha cinc muntatges: una ciutat, un dedicat a l'època de l'antic Egipte, un safari, fades i la fàbrica de Seat. A la sala gòtica de la Seu hi ha el diorama més gran de tots que representa una ciutat medieval amb tocs manresans com la sèquia o el rei Pere III. A l'Espai 1522 hi ha una piscina d'estiu inspirada en la de Manresa, un poblat víking i un de barrufets. «Els playmobil et donen l'oportunitat de fer moltes escenificacions i estimular la creativitat», assegura Guardiola.

L'exposició es podrà veure cada tarda de 5 a 8 del vespre, i el cap de setmana de 10 a 2 i de 5 a 8. L'entrada per accedir a tots tres llocs costarà 3 euros per al públic general i 2 per als nens i nenes menors de 8 anys.

La mostra es complementarà amb diverses activitats. El cap de setmana hi haurà el primer mercat de playmobil a Manresa. «Hi ha un cert mercat de segona mà i gent que busca peces concretes». Dissabte a les 6 de la tarda hi haurà la xerrada «Pares, m'ensenyeu a jugar?» a càrrec de la psicòloga Marta Selva. També es proposa un concurs. Trobar figures de playmobil als aparadors d'una vintena de botigues del centre històric de la ciutat.