Un total de 69.681 persones han passat per l'Oller del Mas aquest 2016. Enguany ha sigut un any estratègic pel celler que ha rebut diversos premis, entre ells, el premi a Millor Experiència Enoturística per part de la Generalitat el passat juliol.

Amb aquestes dades, Oller del Mas confirma la tendència positiva i el fort interès per l´enoturisme que es complementa amb l´aposta del celler per crear propostes que permetin al visitant viure experiències úniques que van més enllà del vi, integrant el territori, la història i el patrimoni cultural de la zona. Pel celler és una prioritat incorporar també diferents agents del territori en les seves propostes turístiques aportant riquesa i diversitat a la ciutat. A tot això, tenint en compte la gran importància de la vessant històrica de l´Oller del Mas, el celler està immers juntament amb les entitats locals, amb el projecte Manresa 2022 i el camí Ignasià, que passa per l´Oller del Mas.

Aquest 2016 es consolida doncs, la primera fase del projecte enoturístic del celler, on el visitant gaudeix d´experiències d´un dia a l´Oller del Mas. No obstant, la gran aposta del celler pel territori -i coincidint amb l´aprovació del Pla Especial del nou projecte-, és que el visitant faci estada a l´Oller del Mas de manera que és imprescindible la implicació de tots els agents locals. Amb aquesta segona fase, s´ha projectat la implicació de diferents propostes turístiques del territori (restaurants, establiments, propostes d´oci...) de la ciutat i de la comarca com també dels altres cellers. L´objectiu és aconseguir que el visitant que arribi a l´Oller passi la seva estada gaudint de tot el que la ciutat pot oferir posant en relleu la tradició, la cultura i el patrimoni històric que ens caracteritza.

Des de fa 4 anys, el celler ha dedicat molts esforços al turisme internacional que en col·laboració amb l´empresa Castlexperience ha portat a l´Oller del Mas aquest any a 18.130 persones. Del total de turistes internacionals, un 40% prové de EEUU, un 30% d´Anglaterra, un 15% d´Àsia, un 7,5% d´Europa -sense contar Anglaterra-, i el 7,5% restant d´altres zones del món. Es tracta d´un turisme de qualitat, amb un gran interès no només pel vi, sinó pel concepte de celler ecològic i amb un alt valor històric.

El turista nacional, tot i que es fa palesa la tendència creixent d´aquest turisme, és encara inferior al turista internacional. Enguany, han passat pel celler 10.085 visitants i la gran diferència passa pel seu procés de compra. La tradicional visita amb tast ja no és la principal elecció del client, sinó que aquest busca experiències més completes i on s´integrin altres elements com la natura, el paisatge o el patrimoni històric. És per això que el celler prepara per aquest 2017 noves activitats enfocades a viure experiències singulars i irrepetibles a qualsevol altre celler. Aquesta proposta juntament amb la proposta d´allotjament del nou projecte en format bungalow permetrà viure l´enoturisme d´una manera sostenible i completament integrada amb el territori. Un turisme de qualitat, sensibilitzat amb el medi ambient i la natura i que potencia els estàndards de qualitat tan de la denominació d´origen com del turisme de la ciutat.

La situació estratègica del celler, al cor de Catalunya i als peus de Montserrat és un element clau en la seva proposta de valor. Forma part de la DO Pla de Bages on juntament amb 11 cellers més, s´aposta conjuntament per donar qualitat a les propostes turístiques i aportar valor a la tradició històrica de la zona recuperant el patrimoni que tant ens defineix com les barraques de vinya o les tines de pedra seca.

Destaca també l´augment en nombre de visitants en esdeveniments, ja siguin d´empresa, familiars o celebracions diverses registrant-se aquest any 10.190 persones, un nombre molt superior al 2015. Els casaments són també un element clau a l´Oller del Mas on aquest 2016 s´han realitzat 34 casaments amb una proposta conjunta amb el càtering del Restaurant Ospi.

El conjunt de la zona esportiva format pel Restaurant del Golf i les instal·lacions esportives (pàdel, pitch&putt, piscina, camp de futbol i pista de volei platja), han experimentat un creixement exponencial gràcies a l l´oferta de serveis que es posa a l´abast dels clients per complementar la seva visita, ja sigui amb dinar o amb alguna activitat esportiva. El restaurant ha donat servei a 25.270 persones mentre que la zona esportiva ha acollit a 6.006 persones.

El celler començarà el 2017 amb la recent aprovació del pla especial i l´inici del que serà un projecte enoturístic de referència a nivell mundial. Des del celler ja s´està treballant en les fases d´un futur pròxim on grans apostes turístiques dinamitzaran el territori amb turisme de qualitat.