El 31 de gener és el darrer dia per presentar propostes als pressupostos participatius 2017. Ho poden fer les entitats inscrites al Registre Municipal d'Entitats Ciutadanes i, com a novetat, tots els ciutadans més grans de 16 anys empadronats a Manresa. Cal presentar el formulari que hi ha a la web municipal i imprès a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC), o bé un correu a l'adreça participació@ajmanresa.cat.

El pressupost total és de 200.000 euros, però els projectes n'han de costar 50.000 com a màxim i ser destinats a millorar l'espai públic, l'urbanisme, els equipaments de la ciutat, o a finançar activitats o serveis a les persones. Es triaran un mínim de 4 projectes, si bé es podran tirar endavant els més votats fins a esgotar els 200.000 euros. Hi torna a haver 120.000 euros en inversions per als Districtes (30.000 per a cada un).

El procés es va iniciar el 15 de novembre passat. Durant el febrer i març es farà la valoració tècnica, s'obrirà un període d'esmenes i s'aprovarà i donarà a conèixer el llistat definitiu de projectes. Durant l'abril i maig es presentaran a la ciutadania, s'exposaran i s'obrirà el període de votació. Enguany, durant tres dissabtes s'exposaran els projectes a la plaça Sant Domènec. També està previst fer un estand itinerant que anirà pels diferents barris per informar i facilitar que els ciutadans puguin votar.