La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha expressat aquest dilluns el seu suport i el del partit a l´alcalde de Manresa, Valentí Junyent, en la seva decisió de retirar totes les competències de govern a la regidora d´Esquerra, Mireia Estefanell, pel cas de la gravació a David Bonvehí durant un dinar sal restaurant Vermell de Manresa.

Aquest dilluns la direcció dels demòcrates ha abordat el tema a la reunió setmanal. Segons Pascal, la seva formació no vol entrar en una «espiral de retrets» i que no ha de dir «res més» del cas perquè és el moment que «parlin els altres», en al·lusió a ERC.

El PDeCAT ja va acusar la cap del grup municipal d´ERC, Mireia Estefanell, i a l'excandidat a l´alcaldia de Manresa dels republicans, Pere Culell de ser els autors de la gravació a Bonvehí en un dinar al restaurant Vermell de Manresa que, posteriorment, es va difondre. A l´enregistrament Bonvehí apuntava la possibilitat que si el procés sobiranista fracassa, el PdeCAT opti a les pròximes eleccions a presentar un candidat autonomista.

La coordinadora general, Marta Pascal, ha advertit que «en política no tot val» i que «a ningú del Partit Demòcrata li passaria pel cap fer alguna cosa semblant». Ha tornat a expressar el seu suport a Bonvehí i ha compartit necessitat de denunciar «amb contundència» els fets, encara que en aquests moments, després de renunciar a acudir a la Fiscalia, el partit no desitja entrar l´esmentat «espiral de retrets» amb els seus socis de Govern. «Han de parlar els altres i, si no, els ciutadans ja trauran les seves pròpies conclusions».

Immediatament després de fer-se pública la gravació, l´alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va declarar que havia perdut la confiança en Mireia Estefanell, primer tinent d´alcalde de l´Ajuntament i regidora de Dinamització Econòmica i Participació Ciutadana. Dimarts de la setmana passada li va retirar les competències. Això ha obert una crisi al govern de Manresa, format per Convergència i Esquerra.