Dissabte s'estrenarà el reforç del servei de transport amb bus urbà al sector dels Trullols.

A partir d'ara, cada dissabte, la línia 1 disposarà d'un vehicle més i modificarà el seu recorregut per portar i recollir viatgers fins a les parades de Joan Fuster, Trullols i Mossos d'Esquadra.

La línia passarà de tenir una freqüència de 20 minuts a 15 minuts tots els dissabtes. Aquesta millora de la L1-La Balconada, combinada amb la L8 Perimetral -Estacions, que ja té parada als Trullols, farà que hi ha hagi un total de 6 busos en hora punta, cosa que suposa un autobús cada 10 minuts de mitjana.

Nou recorregut

En concret, els dissabtes, els vehicles de Bus Manresa de la línia 1 variaran el seu recorregut, un cop al carrer Sant Blai, per tal d'anar cap al carrer de Joan Fuster i dirigir-se al sector dels Trullols, on ja hi ha tres parades, actualment, només de la línia 8: Joan Fuster, Els Trullols-Hipermercat (Av. Països Catalans) i Mossos d'Esquadra (carrer Àlvar Aalto).

Posteriorment tornaran a fer el recorregut habitual. La parada als Trullols disposa de marquesina amb un panell electrònic per informar sobre el temps de pas.

Per donar a conèixer aquest reforç del servei, Bus Manresa ha llançat la campanya «Compra en bus a Manresa», amb publicitat als mateixos autobusos i marquesines i flyers informatius.

La iniciativa de fer arribar el bus als Trullols ja s'ha dut a terme amb motiu d'alguns festius d'obertura comercial, i va tenir molt bona resposta dels usuaris, segons la regidora de Mobilitat, Olga Sánchez, perquè es facilitarà una àgil connexió en els desplaçaments des de qualsevol punt de la ciutat als Trullols i a la inversa.

Ara es vol consolidar i, de cara al futur, es podria ampliar aquest servei, si la demanda ho fa necessari, segons Sánchez.