Estudiants de 5è i 6è de primària de les escoles Bages, l'Espill, Joviat i La Salle es van posar a la pell, ahir, dels paradistes del mercat de la Font dels Capellans. Hi van instal·lar les seves pròpies parades per vendre productes que han elaborat a mà ells mateixos en el marc del projecte Cultura Emprenedora a l'Escola. Durant tot el curs han fet tots els passos per crear les seves cooperatives escolars, des de la demanda d'un NIF fins a la sol·licitud de la llicència per ser al mercat passant pels projectes de promoció.

Ahir les seves proclames per reclamar l'atenció de la gent que comprava a la Font es van barrejar amb les dels paradistes tradicionals. «És divertit», deien alguns alumnes. «No tingueu vergonya», els esperonaven els professors que els acompanyaven. No en van tenir. No només s'estaven darrere el taulell sinó que feien promoció dels seus productes per tot el mercat per convèncer la gent que visités i, sobretot, comprés a les seves parades.

Hi tenien braçalets, clauers, làmpades -que per cert es van esgotar- marcs de fotos, punts de llibres, torretes de ceràmica o bosses d'arròs contra el dolor. «Veurà com millora», explicaven. «Tot és de molt bona qualitat», insistien amb convicció els nous venedors ocasionals. Van arribar a fer ofertes dels productes que menys sortida tenien, com els punts de llibre.

Alguns avis dels alumnes van passar per la parada. I van comprar, és clar. També, pares i mares. Que també van comprar i fer fotografies. Al migdia van rebre la visita de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent; la regidora d'Ense-nyament, Mercè Rosich; la d'Ocupació i Emprenedoria, Cristina Cruz; i el de Comerç, Jaume Arnau. No es van escapar de fer alguna compra a totes les parades de les cooperatives escolars.

Junyent va destacar durant la visita que és important que els nens i nenes, que són el futur de la ciutat, coneguin el model de cooperatives, on tothom té dret a opinar i decidir. També, per promoure l'emprenedoria. Segons els mestres, en projectes d'aquest tipus també es potencien els valors del grup.