Les parades de les cooperatives escolars tenien els seus responsables per custodiar la caixa. Cap al migdia, quan van fer un dels recomptes, es va sentir exclamar en una d'elles: «tenim 200 euros. Ens estem fent d'or !», fet que va anar acompanyat d'exclamacions en senyal d'aprovació de tothom qui l'envoltava.

No els va anar gens malaments ahir a les cooperatives de les escoles. Els diners que en treguin es destinaran, una part, a activitats socials que han triat els mateixos alumnes. Seran per a Ampans, la Fundació Rosa Oriol, els Pallapupes, el projecte ARI contra la leucèmia, l'hospital oncològic infantil de Sant Joan de Déu i l'Associació Contra el Càncer. La resta serviran per quadrar els números de la cooperativa, tornar els diners que hi van invertir els alumnes, entre 5 i 8 euros cadascun, o fer una activitat lúdica conjunta.

Al Bages, 400 estudiants de 5è i 6è de primària d'una desena d'escoles han participat en aquesta iniciativa organitzada pels ajuntaments i la Diputació de Barcelona.