El grup del PSC presentarà una moció en el ple de dijous perquè l'Ajuntament retiri la placa commemorativa de la inauguració del pavelló del Nou Congost i la substitueixi, quan hi hagi disponibilitat pressupostària, per una que no citi la persona de Jordi Pujol i Soley.

El grup municipal socialista considera l'acció que demanen necessària, atès que Jordi Pujol va inaugurar el pavelló el setembre del 1992 i des d'aquell moment al vestíbul hi ha una placa commemorativa d'aquella inauguració presidida pel llavors Molt Honorable President de la Generalitat.

Recorden que, des de juliol del 2014, Jordi Pujol és un evasor confés de capitals perquè ell mateix ha reconegut que la seva família té diners sense regularitzar a l'estranger des de 34 anys enrere. A banda d'altres actuacions judicials que investiguen tota la seva família, la confessió de l'expresident de la Generalitat va significar perdre tots els privilegis derivats del seu càrrec, inclòs el tracte de Molt Honorable.

En una altra moció, el PSC posa en relleu que el ple ha aprovat en dues ocasions la creació de la figura del Síndic de Greuges Municipal, i que el mateix ple ha aprovat fins a dos calendaris d'aplicació «que han quedat incomplerts». Proposa que l'equip de govern reuneixi els grups municipals abans del 31 de juliol del 2017 per avaluar de quina manera s'hi pot donar compliment.

Finalment, proposa que l'equip de govern dediqui un mínim del 5% del pressupost de Pla de Xoc de Millora de l'Espai Públic previst i anunciat (en aquesta primera fase 2017, i en les posteriors) a la millora i reposició del mobiliari urbà d'ús per a infants en els parcs infantils de la ciutat.