La Policia Local de Manresa va detenir la nit de dissabte a diumenge un veí de Barcelona de 24 anys que presumiblement hauria atropellat de manera voluntària dos joves al Xup. Els fets van passar durant les festes del barri i se l'acusa de presumptes delictes de conducció d´un vehicle a motor sota la influència de begudes alcohòliques i de conducció temerària.

Segons han explicat a Regió7 fonts de l'associació de veïns, tres persones que no eren del barri van assistir a les festes. En un moment determinat se'ls va negar servir-los més beguda a la barra que hi havia en considerar que havien consumit massa alcohol.

A partir d'aquí s'hauria iniciat un enfrontament verbal entre les tres persones en qüestió i un grup de joves del barri, que juntament amb altres veïns del Xup que en aquells moments eren a les festes els van comminar a marxar.

Segons la mateixa versió, van pujar al cotxe i van atropellar dos joves. Una noia va resultar amb rascades a l'esquena i lesions en un turmell, i un noi hauria patit contusions a la cara.

Una patrulla de la policia local va ajudar a atendre les víctimes, mentre que la resta d'unitats actives va iniciar la recerca del vehicle, un turisme Audi, model A3, de color vermell, amb tres ocupants. Poc després, al Camí del Suanya, les patrulles van interceptar el cotxe, i davant la simptomatologia que presentava el conductor, se li va practicar la prova d´alcoholèmia amb resultat positiu.

Un cop traslladat a les dependències de la policia local, es va confirmar el positiu en alcoholèmia, es va immobilitzar el vehicle, i una vegada contrastades les declaracions dels testimonis, va ser detingut.

L'Associació de Veïns del Xup va lamentar els fets i va insistir que els joves del barri no van iniciar l'enfrontament.