L'Associació de Veïns del Xup, després de dur a terme la jornada anual de neteja de l'entorn de la riera de Rajadell al seu pas pel barri manresà, ha fet una crida a respectar aquest espai natural.

Es tracta d'una activitat orientada a la conscienciació sobre el respecte a l'entorn natural. En la neteja hi van participar una vintena de veïns i veïnes, entre els quals força quitxalla i jovent del barri.

Aquesta jornada de treball dedicada a la neteja i la preservació de l'entorn natural, s'emmarca en el projecte Xup Riera Viva, la xarxa d'agents de custòdia de la riera de Rajadell pel seu pas pel barri del Xup, que treballa per la promoció sostenible de la riera i que té com a finalitat ressaltar la importància social i ambiental de la riera de Rajadell i la necessitat de cuidar aquest entorn.

L'Associació de Veïns del Xup està satisfeta per la feina feta i l'entusiasme dels participants a la jornada, però ha volgut fer públic el seu malestar amb «l'estat en què vam trobar l'entorn de la riera, ja que amb poc més de dues hores vam aconseguir omplir més d'una desena de bosses de brossa amb la gran quantitat de deixalles acumulades a la llera de la riera».

Es van treure llaunes, ampolles, bosses de plàstic, restes de runa, sofàs, mobles de fusta, matalassos i fins i tot cinc litres d'oli usat provinent d'un canvi d'oli, tot abocat clandestinament a la llera.