Joan Antoni Pusó Novau (Manresa, 24 d'agost del 1935) va morir ahir als 82 anys de manera sobtada. Pusó, que es va guanyar la vida com a empresari del tèxtil, deixa empremta en el món cultural i esportiu de Manresa, als quals va estar estretament lligat a través del futbol sala i de l'entitat Divina Pastora de les Escodines, barri en el qual va viure tota la vida.

El funeral tindrà lloc avui, a les 12 del migdia, a la Sala Montserrat de Fontanova. Pusó deixa esposa i dos fills, Pere Joan i Jordi. Ahir, el primer el recordava com una persona «molt disciplinada i d'ordre», però també «de la broma». «Sempre l'he admirat com a persona», afegia. En recordava quan va ser regidor de l'Ajuntament entre els anys 1962 i 1966 amb l'alcalde Ramon Soldevila, i els dilluns anava al ple. I el seu lligam amb el Gimnàstic Manresa, del qual «el meu avi va ser un dels fundadors i el meu pare el president [del 1962 al 1966] en una junta directiva de la qual era el més jove». Apuntava que «va aconseguir que el camp del Gimnàstic fos propietat del club». Pusó també va estar lligat al món del futbol com a jugador de diversos equips i com a membre de la junta directiva del Club Manresa Futbol Sala, que va presidir entre el 1999 i el 2004 i del qual tenia el carnet de soci amb el número 1. Aquest club, esmentava ahir el seu fill, va néixer justament a partir del torneig de futbol sala que s'organitzava dins de les festes de la Divina Pastora. També va estar vinculat als Armats en els seus inicis

Darrerament, Pusó tenia molta relació amb el Museu de la Tècnica, al qual havia cedit telers de la seva fàbrica, activitat que va iniciar als baixos de casa seva i que després va traslladar al carrer de Sant Maurici (Indústries Pusó SL).