De la plaça d'Espanya a la plaça Major. És el recorregut que farà, dissabte, la Carnavalada a la manresana, que en aquesta edició, la cinquena, tornarà al Centre Històric, després d'una primera edició que ja s'hi va celebrar, amb inici i final a la plaça d'Europa. La segona va començar i acabar a l'avinguda de l'Abat Oliba; la tercera va començar a l'Abat Oliba i va acabar a la plaça Major, i la de l'any passat va començar a la plaça dels Infants i va acabar a l'Abat Oliba.

El canvi de recorregut, han comentat els organitzadors, Xàldiga Taller de Festes, l'explica la voluntat d'acostar l'activitat al centre de la ciutat. Una altra novetat és que l'animació de la seva carrossa no anirà a càrrec de Karla Show.

La Carnavalada començarà a 2/4 de 6 de la tarda a la plaça d'Espanya, on es concentraran les comparses i carrosses mitja hora abans. Des d'aquest punt anirà a la plaça Major passant pel passeig de Pere III, la Muralla del Carme, la plaça dels Infants, el carrer del Joc de la Pilota i el de Sobrerroca. Diversos grups musicals i entitats locals, alguns dels quals encara s'han d'acabar de confirmar, s'encarregaran d'animar el recorregut, a banda de les comparses i de la gent que hi vulgui participar.

La temàtica de les disfresses és completament lliure i, al llarg del recorregut, un jurat s'encarregarà de puntuar-les. Al final de la rua es donaran premis a les millors disfressa, comparsa i carrossa. Les comparses i carrosses interessades a participar-hi s'han d'inscriure a través del web de Xàldiga Taller de Festes ( http://www.xaldiga.cat/la-carnavalada-2018) o el mateix dissabte, a la carpa que tindrà a la plaça d'Espanya.

El Carnabars, que organitza La Gatzara, es farà el 16 de febrer. Abans, però, hi haurà el Carnestoltes Infantil, aquest diumenge.