El manresà Josep Maria Vilà Berengueras, amb una llarga trajectòria en el món del motor, la conducció en espectacles i la invenció de vehicles, va morir divendres als 76 anys. El funeral se celebrarà demà dilluns a les 12 del migdia a l'església de Crist Rei, sortint del tanatori Fontanova.

Vilà era conegut perquè participava en xous conduint tot tipus de vehicles; i serà recordat realitzant «piruetes inversemblants», tal com han declarat fonts familiars, i essent «l'ànima dels xous en automòbil del Moto Club Manresa». Va actuar arreu de la Catalu-nya Central durant els anys 60 i 70, «amb cotxes a dues rodes», i era capaç de «creuar, amb moto, el Pont Nou de Manresa per damunt de la barana de pedra».

Vilà va néixer a Serrateix, i la família explica que «als 8 anys ja conduïa un camió», i que a «l'adolescència va crear un helicòpter partint d'un microcotxe en el qual sobrevolava la zona». Vilà va disputar tot tipus de proves de motor amb èxit i, fins i tot, va ser seleccionat per fer d'especialista en conducció en pel·lícules d'acció. Vilà era part important d'Excavacions J. Vilà i tenia un gran coneixement de les excavadores: «aconseguia que la màquina mai parés». Als 80 va canviar les pràctiques automobilístiques per exercicis i exhibicions eqüestres, que realitzava als Traginers.