El secretariat de l'ANC a Manresa ha demanat a les seccions locals del PSC i de la intervenció econòmica de la Generalitat. En cas contrari «afectarà greument la seva credibilitat de cara a les futures eleccions municipals del 2019». Recorda que el bloc PP, PSC i Cs es va comprometre a aixecar la suspensió de l'autonomia un cop nomenat el nou Govern de la Generalitat.

L'ANC recorda que el 70 % de la ciutadania de Manresa va votar partits republicans a les últimes eleccions municipals, i que això es mereix un «respecte». «Volem recordar que els partits monàrquics PSC i Ciudadanos representen el 17 % dels vots a l'Ajuntament de Manresa», rebla l'Assemblea.

També els reclama que exigeixin a les seves direccions nacionals un posicionament «clar i contundent contra la suspensió de les lleis socials aprovades a la darrera legislatura» com la de la pobresa energètica, l'impost bancari o le llei d'igualtat. Per a l'ANC beneficiarien «tota la ciutadania, inclosos els seus votants», i «en aquest moment impedeixen el desplegament de mesures a favor de la igualtat i de la cohesió de la majoria social manresana».