L'empresa ICL es va convertir en l'epicentre del debat en l'única proposició presentada en el ple. No era la primera vegada. La portava la CUP a proposta de l'Associació Catalana per la Pau per condemnar les massacres comeses per les forces armades israelianes contra la població palestina. La va defensar Ricard Sánchez, membre de l'associació.

La moció es va aprovar per unanimitat amb una esmena de CDC i ERC, consistent a treure del text dos punts. Un, per declarar el suport de l'Ajuntament a un moviment de boicot a Israel, i l'altre per «assegurar que els fons i recursos públics no es destinin a finançar activitats i/o empreses que proporcionen de manera directa o indirecta ajuda material per a la comissió de greus crims de guerra i/o contra la humanitat, com el crim d'apartheid, incloent-hi activitats relacionades amb el comerç o intercanvi de qualsevol bé o servei derivat de la indústria dels assentaments israelians a Cisjordania».

Jordi Masdeu (CUP) va criticar que es prescindís dels dos punts de la proposició que «impliquen l'acció directa de l'Ajuntament». Va afegir que «és evident que si es vol eliminar aquest punt és per seguir mantenint tractes amb ICL».

La regidora Àngels Santolària (ERC) va defensar que, amb l'escenari econòmic actual, cap dels dos punts no és assumible i que no seria realista incloure'ls. Sánchez va donar per bo l'acord amb un «millor això que res».