Un total de 26 plaques solars per produir electricitat, uns 2.000 quilos de llegums, un molí de gra, una bomba d'aigua, ulleres i altres accessoris, i diverses caixes plenes de roba i de material escolar, entre d'altres, fins a omplir un contenidor amb uns 6.000 quilos de pes. Forma part d'una campanya d'enviament de material que s'ha impulsat des de l'associació Aïma de Manresa i Moianès Solidari, en col·laboració amb altres entitats com Càritas o Manresa Solidària, en benefici d'un centre de tractament de pacients amb malalties mentals de Benín, a l'Àfrica. L'enviament va sortir ahir de Callús.

L'objectiu principal de la campanya és l'enviament de les 26 plaques solars al centre d'Agoita, una finca d'unes 150 hectàrees en plena selva, per construir-hi una estació fotovoltaica i nanohidràulica que produeixi electricitat amb una turbina aprofitant el sol i un pou artesanal d'on surt aigua a pressió. La gestió es fa a través de l'associació Sant Camil, que treballa a Costa d'Ivori, Togo, Burkina Faso i Benín, i amb qui col·laboren Aïma i Moianès Solidari.

Al centre d'Agoita hi ha pacients interns que s'hi tracten de forma permanent, però també n'atén d'altres a distància, que viuen a casa seva però als quals s'envien medicaments i que esporàdicament s'han de desplaçar al centre a fer-se revisions. La voluntat d'aquest centre és poder produir productes per vendre i guanyar diners per incrementar el seu nivell d'autosuficiència, i per això necessita llum.