La comarca 42 ha viscut un intens cap de setmana d'activitat amb l'objectiu de promocionar tots els seus recursos: gastronòmic, cultural, turístic, natural i esportiu... El Moianès és la 42a comarca que s'ha creat (i també la situació geogràfica la situa a uns 42 quilòmetres de Barcelona), i el que vol donar a conèixer és que és "un territori d'oportunitats".

Amb aquesta fita ahir es va organitzar a Moià una fira amb parades de productes i d'entitats del Moianès, que es va amenitzar amb un ampli programa d'actes: una caminada popular, una cercavila de gegants amb colles dels deu pobles de la comarca, inclosa la bèstia del foc de Castellterçol, el MuÇol. Al migdia també es van poder veure les figures humanes que van muntar i desmuntar els Falcons de Castellcir. Per altra banda, la mainada va fruir practicant esports d'aventura: grimpant en un rocòdrom o deixant-se anar amb la tirolina. També hi van participar els Miquelets, els soldats del 1714, que van demostrar la seva preparació desfilant i practicant en un concurs de tiradors amb pólvora de fogueig i que van acabar reproduint una batalla campal, en record de l'assalt dels borbònics a les muralles de Barcelona defensades pels austriacistes. Hi van participar colles d'Olesa, Martorell, Reus, Barcelona, Mollerussa, Girona, Esplugues de Llobregat, Moià i Girona. Els actes festius es van tancar ja avançada la tarda amb un concert a càrrec de The Messengers i la degustació de tapes anomenada 42 amb gust de Moianès.

La programació ja havia començat divendres amb la presentació de la campanya Moianès 42 i una xerrada del meteoròleg Eloi Cordomí sobre les curiositats del microclima de la comarca. A més a més dels actes festius, per tal de donar a conèixer tots els seus punts forts el Moianès ha tingut la implicació d'allotjaments, restaurants, comerços i activitats de tot el territori. Durant el cap de setmana s'ha pogut gaudir de més de 100 ofertes concebudes amb el 4 i el 2 de la comarca.