Set dels 27 models de cadiretes de retenció infantil per a automòbils revisades pel Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC) són "dolentes" i no reuneixen les condicions de qualitat i seguretat exigibles, ha denunciat avui aquest club.

El RACC ha fet un estudi comparatiu de sistemes de retenció infantil i ha analitzat 27 models de cadiretes per a nens, dels quals 14 han obtingut la puntuació de "bé", 4 de "satisfactori", 2 d'"acceptable" i 7 de "dolenta".

Segons ha informat el RACC en un comunicat, aquest any les proves a les quals s'han sotmès les cadires han estat més estrictes que en els anys anteriors.

L'estudi ha inclòs els 27 sistemes de retenció infantil (SRI), de tots els grups de pes, incloses 2 cadiretes de la nova normativa "i-size".

Els criteris que l'estudi ha tingut en compte per a la puntuació de cadascuna de les cadiretes són: la seguretat, la facilitat d'ús, l'ergonomia, el contingut de substàncies nocives i la neteja/acabat.

El resultat final del 2015 posa en relleu que 14 cadiretes van obtenir una puntuació de "bé", i 4 es van considerar "satisfactòries", cosa que vol dir que, a més d'excedir clarament els requisits legalment establerts, en dissenyar-les, els fabricants van tenir en compte els criteris avaluats en aquest estudi (facilitat d'ús, ergonomia, substàncies nocives, etc.).

Dos dels models van arribar a la puntuació d'"acceptable" i 7 van suspendre i han estat considerats amb la qualificació de "dolenta".

L'estudi del 2015 ha aplicat requisits tècnics més estrictes que en anys anteriors, com per exemple, l'actualització dels ninots 'dummy' i dels sensors utilitzats en les proves de xoc.

També ha aplicat els nous protocols d'assajos en impacte lateral d'Euro NCAP i ha actualitzat els criteris d'anàlisis de substàncies nocives segons les normes més recents aplicables a joguines i tèxtils.

Segons ha informat el RACC, les mostres per a l'estudi, que ha descobert que dues de les cadires són de construcció idèntica però comercialitzades amb dos noms diferents, van ser adquirides en botigues minoristes o empreses de venda per Internet.