Accessoris Manresa, concessionari oficial Suzuki a les comarques de la Catalunya Central, ha fet entrega a la Diputació de Barcelona de 97 vehicles nous, en concret suzukis, per a la campa-nya d’estiu de vigilància contra incendis.

Un any més el concessionari manresà ha guanyat el concurs perquè es faci ús d’aquests gairebé cent vehicles des de mitjan juny fins a l’1 de setembre, data en què acaba la campanya i es retornen els vehicles al concessionari. A partir d’aquí es posarana la venda amb un descompte important, tenint en compte que portaran uns 3.000 quilòmetres i per tant seran seminous.

Per l’orografia de la província, bona part dels vehicles es concetren a les comarques centrals, però estan repartits per tota la província de Barcelona. Els conductors que aquest estiu fan ús dels vehicles és per informar i prevenir qualsevol incidència que pugui causar risc d’ incendi. Prèviament, la setmana passada es va fer a les Comes, a Súria, uns cursets per a tot el personal, per tal que coneguessin totes les característiques dels vehicles amb proves reals sobre el terreny, així com saber quines tasques s’han de fer i com s’ha d’informar els controladors en cas d’incendi.

Aquest any els models que s’han escollit per a la campanya de prevenció d’incendis forestals són el Suzuki Jimny i el Vitara 4x4. El Jimny és ideal per a zones més abruptes, on aprofita al màxim les característiques off-road, com ara la reductora. I el Vitara 4x4 és idoni per a la majoria de pistes forestals, amb sistema de tracció adaptatiu als diferents tipus de terreny, juntament amb el control de descens per forts pendents o un nivell d’emissions de CO2 i consum baix. Això fa que sigui el model apropiat per fer aquesta tasca, amb la garantia d’eficàcia que es demana al plec de condicions de la contractació.

Els 97 vehicles que es fan servir aquest estiu estaran a punt per posar-se a la venda a mitjan setembre. A partir d’ara, però, si hi ha clients interessats ja poden fer una reserva al concesisonari oficial de Manresa o a qualsevol punt d’agents Suzuki a Vic, Berga, Igualada, Puigcerdà o Solsona.