La gamma XC de la firma sueca rep la nova generació del seu model més exitós. L’XC60 s'ha consolidat al llarg dels seus nou anys d'història com el principal exponent del catàleg tot terreny de Volvo. Una afirmació que se sustenta en unes més que notables xifres de matriculacions als principals mercats internacionals, amb prop d'un milió d'unitats, per representar aproximadament el 30 % del total de vendes globals de Volvo.

L’XC60 es presenta ara sobre una plataforma totalment nova. Ha guanyat en grandària exterior i interior -frega els 4,70 metres de longitud- i incorpora els nous codis d'imatge que la marca nòrdica ha anat aplicant de manera gradual a tota la seva gamma. Pel que fa a la imatge de marca, en l’àmbit estètic, l’XC60 exhibeix un atractiu parentiu amb el seu «germà gran», l’XC90. Les contundents formes de la seva carrosseria es combinen amb elegants detalls de disseny, com són els ja tradicionals fars d’estil martell de Thor, per obtenir una atlètica presència.

Disponible en versions de tracció davantera i a les quatre rodes, la gamma de l’XC60 té un ampli ventall de motoritzacions de 4 cilindres de gasolina, diésel i híbrides. Al capdemunt del seu catàleg se situa l'híbrid T8 Twin Engine de 407 cv, mentre que, al principi i a l'espera de l'arribada del D3 de 150 cv, el model d'accés és el diésel D4 de 190 cv. Altres alternatives són les de gasolina T5 i T6, de 254 i 320 cv de potència, respectivament, i la tercera variant diésel D5 de 235 cv.

Entre el seu destacat desplegament d'innovacions tecnològiques, destaca la incorporació del Pilot Assist, un avançat sistema d'ajuda al conductor mitjançant conducció semiautónoma, que es fa càrrec d’adreçar, de l'acceleració i del frenat en carreteres ben senyalitzades fins a 130km/h, disponible com a opció.