El renascut sector dels tot ter-renys, gràcies a l'aparició del concepte del crossover, ha servit per al reposicionamient d'un bon nombre de fabricants al mercat europeu. Un escenari pel qual Mitsubishi ha apostat de manera decidida amb models com els coneguts ASX i Outlander.

Ara, la firma nipona ha decidit consolidar aquest programa de desenvolupament d'alternatives tot camí amb el llançament del nou Eclipse Cross. Situat entre els dos models anteriorment esmentats, el nou component intermedi de la gamma off-road Mitsubishi es presenta com l'alternativa més dinàmica i esportiva del seu catàleg. Per això s'ha optat per una afilada línia al més pur estil cupè que ret homenatge a l'icònic esportiu Eclipse amb el qual la marca dels diamants va sorprendre al llarg dels anys 90 del segle passat.

A més, Mitsubishi ha aprofitat el desenvolupament de l'Eclipse Cross per iniciar un procés de reubicació com a marca, amb més ambicions en termes de posicionament gràcies a una imatge distintiva, un equipament de marcat caràcter tecnològic i uns nivells de qualitat i acabat superiors.

En matèria dinàmica, l'Eclipse Cross equipa el sistema Super All-Wheel Control (S-WC) desenvolupat per Mitsubishi. Es tracta d'un dispositiu destinat a gestionar les forces motrius i les de frenada de les quatre rodes, en particular mitjançant la regulació del parell de torsió entre les rodes esquerra i dreta. Un sistema que controla la tracció total 4x4 mitjançant tres maneres de conducció: Acte, Snow i Gravel. També està disponible en una versió amb tracció davantera 4x2.

Així mateix, l'Eclipse Cross estrena un nou motor 1.5 gasolina turboalimentat de 163 cv de potència. Associat a aquest propulsor, també es presenta com a novetat una caixa de canvi automàtica de 8 velocitats que incorpora un maneig manual Sport Mode amb relacions més curtes. Més endavant arribarà una alternativa dièsel de 2.2 litres. Disponible en els nivells d'acabat Challenge, Motion i Kaiteki, els preus, sense promocions ni descomptes, de l'Eclipse Cross van des dels 26.300 euros de la versió 4x2 manual fins als 36.000 euros del 4x4 amb canvi automàtic.