Un vídeo a la xarxa en què el bisbe de Solsona, Xavier Novell, fa una crida a la participació, promociona la Jornada Diocesana prevista per al proper 12 d'octubre, durant la qual ell mateix presentarà el Pla Pastoral Diocesà. L'activitat es portarà a terme a la catedral de Solsona i és oberta a tots els fidels de la diòcesi, tant preveres com laics.

A més d'aquesta presentació, la jornada inclourà un esmorzar popular, una solemne eucaristia (amb motiu del començament de l'Any de la Fe), un dinar de germanor, la presentació d'un audiovisual sobre el bisbat i el futur pla pastoral i finalitzarà amb un concert a càrrec de mossèn Xavier Morlans, que presentarà en primícia una cançó composta per ell i dedicada al Pla Pastoral de Solsona.

Per als qui vulguin assistir al dinar i/o desplaçar-se a Solsona en autocar, els preus previstos per a l'organització oscil·len entre els 5 i els 15 euros. Per als qui no estiguin interessats en cap d'aquests dos serveis, la jornada és gratuïta, de la mateixa manera que ho és per als menors de 12 anys (si bé cal que s'hi apuntin). La jornada s'iniciarà a les 10 del matí amb la benvinguda i esmorzar (que es farà a la plaça del Palau) i seguirà amb una pregària i la presentació del Pla Pastoral Diocesà. Després, hi haurà eucaristia, dinar de germanor, i finalment, la projecció de l'audiovisual i l'actuació musical.