L´associació Petjades ha lliurat 6.000 euros al Fons d´emergència social de Solsona. Aquests diners els ha recaptat en una cargolada solidària que s'ha organitzat en el marc de la Fira de Sant Isidre. Representants de l´ONG, la majoria infants, han fet el lliurament a l´alcalde, David Rodríguez, i el president de Càritas Arxiprestal Solsona-Morunys, Josep Montanyà.

Els diners del fons es destinen a finançar el Pla d´emergència social de Solsona, un programa coordinat per l´Ajuntament i Càritas que es va posar en marxa el 2009 per cobrir serveis bàsics d´aquelles famílies que no poden fer front a despeses relacionades amb l´alimentació, l´habitatge i els medicaments. En aquests moments, el fons té 15.685 euros i està atenent 73 famílies -131 adults i 104 infants-, de les quals 60 reben aliments del Rebost Solidari del Solsonès.

El Pla d´emergència social també és participat pel Consell Comarcal del Solsonès, la Fundació Volem Feina i Creu Roja del Solsonès. Hi col·laboren Amisol, Petjades, SOM, Mans Unides, el Rotary Club de Solsona, el Consell de la Gent Gran, Celsona Informació i La Caixa.

Petjades va néixer el 2005 arran d´una iniciativa de reconeixement al llegat de la comunitat claretiana al Solsonès. Entre altres activitats, fins ara ha organitzat nou cargolades solidàries, de les quals tres s´han destinat a sufragar el Fons d´emergència social. Aquesta darrera edició ha estat organitzada gràcies a la col·laboració de nombrosos voluntaris de l'entitat, de Càritas, de la Creu Roja, dels Ajuntaments, dels serveis socials, i de ciutadans a títol particular.