Una total de 110 persones van participar aquest diumenge a la caminada i la pedalada organitzada a Solsona amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Enguany, es va recuperar el doble format de l'activitat que vol conscienciar la població sobre els beneficis d'un model de mobilitat alternatiu al cotxe. La majoria van optar per caminar i hi havia un total de 25 bicicletes.

En aquesta ocasió, les dues rutes van arribar fins a les basses de Brics (Olius) i l'embassament de l'Alsina (Riner), els primers espais naturals del Solsonès amb un projecte de conservació i custòdia, fruit d'una iniciativa del Grup de Natura. Nombrosos solsonins van admetre descobrir aquestes zones humides acondiciades per poder observar i fotografiar ocells.

Els experts del Grup de Natura del Solsonès, David Guixé i Fermí Sort, van explicar als participants la importància d'aquests indrets per a la fauna local i per a les aus migratòries. Entre d'altres, van comentar la problemàtica de les espècies invasores que viuen a les basses, com el cranc americà. A l'embassament de l'Alsina, a més, l'entitat va proporcionar dos telescopis per poder observar les aus.

En el recorregut, de 16 quilòmetres la caminada i de 30 la pedalada, hi va prendre part un caminant peculiar que va esdevenir l'atracció de l'activitat, el Mocós del Carnaval, que anava acompanyat per diversos membres de la Colla Gegantera.

Els participants van rebre una bossa de la Setmana de la Mobilitat, que incloïa dos bitllets del bus interurbà Solsona-Olius i fullets de les rutes que es poden fer a peu i amb BTT al Solsonès. En el marc d'aquesta campanya de sensibilització, el Consell ha repartit també un miler de bitllets del bus interurbà entre l'alumnat de l'Institut Francesc Ribalta, l'Escola Arrels Secundària i l'Escola Agrària del Solsonès perquè els puguin utilitzar entre avui i divendres. Així es vol continuar fomentant l'ús de l'únic mitjà de transport públic col·lectiu del Solsonès.