L'associació que agrupa 48 establiments de la demarcació de Lleida, entre els quals es troben els càmpings El Solsonès i La Ribera, ha editat una guia turística de la província amb les recomanacions dels propietaris dels càmpings.

La guia està disponible on-line i ha estat publicada en 5 idiomes (català, castellà, francès, anglès i holandès). La publicació recull les activitats que han escollit els propietaris dels allotjaments i les agrupa en tres categories. Així, podem trobar propostes culturals, que inclouen des de gastronomia fins a l'art romànic de la vall de Boí; de natura, on trobem Aigüestortes i els parcs naturals de Cadí Moixeró i de l'Alt Pirineu; i de turisme actiu, on hi ha les estacions d'esquí i les activitats d'escalada o de parapent. Totes les opcions proposades són dins el territori on s'ubiquen els càmpings, a les comarques del Solsonès, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, la Val d'Aran, l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça, la Cerdanya i la Noguera.

Marta Cortina, presidenta de l'Associació de Càmpings de Lleida, opina que han de ser "els gestors de cada càmping els que proposem les ofertes (culturals, gastronòmiques, esportives, etc.) que hi ha al nostre voltant, perquè els campistes ens vulguin visitar al Pirineu de Lleida". Per això, la guia s'ha plantejat com una eina útil i de fàcil maneig on es poden trobar els serveis que ofereix cada establiment i les activitats turístiques recomanades a la zona pels responsables d'aquell establiment en concret.