Setelsis ja ha portat a terme les primeres formacions sobre el programa EN21

El centre de Solsona forma part de la mostra de 30 centres catalans que començaran amb la transformació i obriran camí als 458 inscrits

17.07.2017 | 10:17
Professores de l´escola Setelsis durant una formació intensiva

L'escola Setelsis ha començat les formacions per al projecte Escola Nova 21. Durant la primera quinzena de juliol, el grup impulsor del programa de replantejament de l'educació ha participat en la formació dels 30 centres mostra, entre els quals hi ha l'escola solsonina. El curs ha tingut lloc a Barcelona, de manera intensiva, i ha permès a les professores «conèixer de primera mà les millors experiències de diferents centres impulsors i experimentar amb noves metodologies».

A part de la formació intensiva a Barcelona, l'escola Setelsis també ha participat en la formació general dels 458 centres inscrits a Escola Nova 21. Les sessions s'han celebrat a Manresa i a Lleida. A més, diverses mestres de l'escola solsonina han començat a fer visites als centres impulsors, «una de les millors activitats de formació», en les seves paraules, ja que veure escoles amb models avançats, en funcionament i explicats en primera persona pels professionals del centre és un aprenentatge constant.

A més, l'escola Setelsis va acolllir el 5 de juny la segona trobada de centres EN21 de la seva xarxa, amb centres de les comarques de la Segarra i la Noguera, entre d'altres. Segons el centre, la presència de formadors i la reflexió sobre la transformació educativa van ser claus per fer un pas més, afegit als temes tractats en la primera trobada celebrada a Lleida. La necessitat i el sentit del canvi, els reptes globals i tecnològics del segle XXI, i l'aportació de l'escola a la vida d'una persona, van trobar-se a l'ordre del dia. Les formacions i reflexions dutes a terme ajudaran els centres a començar el nou curs amb noves idees. «El grup impulsor ja ha fet una primera reunió a Cervera amb els formadors d'EN21 i els centres que seran els nostres companys de viatge de la mostra a les terres de Lleida», explica l'escola Setelsis en un comunicat oficial.

A part de les formacions, Setelsis també ha fet un recull de punts forts i febles de si mateixa perquè, d'una banda, se senten «orgullosos de la bona tasca i dels bons models que s'experimenten cada dia, i, d'altra banda, creiem que cal analitzar els punts millorables, buscar models per adaptar, pensar sobre les bones pràctiques a implementar, i un llarg etcètera».

L'escola solsonina, a més de formar part de la mostra de 30 centres de tot Catalunya, també està dins d'una de les 62 xarxes locals, de la mateixa manera que els 458 centres inscrits. Tots els centres escolars del Solsonès, excepte El Vinyet i la ZER, participen en el programa Escola Nova 21. El que diferencia els centres de la mostra és que ells obriran el camí per una transformació global. Així ho explica el director d'Escola Nova 21, Eduard Vallory. El projecte ha estat impulsat per la Fundació Jaume Bofill, el Centre Unesco de Catalunya, la UOC i eduCaixa, amb el suport de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica, la Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes (FAPAC) i la fundació FemCAT.


Canvis constants

Setelsis va rebre la notícia que el centre formava part del grup de mostra de 30 centres de tot Catalunya d'Escola Nova 21 a mitjan curs i s'ha involucrat en el projecte al 100%, seguint els seus valors d'evolució i adaptació «als nous aires de l'ensenyament». El programa els està ensenyant a estar al dia de les darreres novetats pedagògiques i metodològiques, gràcies a l'acompanyament intens de professionals qualificats que col·laboren per seguir millorant la pràctica educativa.

«La societat canvia, les nenes i nens canvien, hi ha nous descobriments sobre com s'aprèn», els reptes personals i professionals dels ciutadans es troben en constant moviment, seguint amb les paraules de l'escola solsonina, que vol repensar la pràctica educativa per fer «l'escola que els nostres nens i nenes necessiten».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Solsonès

Imatge de la columna de fum.
Els bombers controlen un Incendi a Castellar de la Ribera, al Solsonès

Els bombers controlen un Incendi a Castellar de la Ribera, al Solsonès

Han cremat 2.800m2 i s'han movilitzat 13 dotacions terrestres i 3 mitjans aèris

Fent camí d'Anglaterra a Solsona en bici

Fent camí d'Anglaterra a Solsona en bici

Un australià fa camí seguint diversos festivals d'estiu europeus

La Policia Local de Solsona es reforça i augmenta en efectius

La Policia Local de Solsona es reforça i augmenta en efectius

El cos preveu tres incorporacions després de la brutal agressió a un agent quan patrullava sol

Obertes les inscripcions a la 34a Hora de Resistència de Natació de Solsona

Obertes les inscripcions a la 34a Hora de Resistència de Natació de Solsona

La competició amb més tradició de les piscines municipals tindrà lloc el 29 de juliol

Solsona implanta les primeres zones verdes d'estacionament limitat gratuït al nucli antic

Solsona implanta les primeres zones verdes d'estacionament limitat gratuït al nucli antic

Els usuaris podran aparcar-hi una hora com a màxim durant l'horari comercial i a la nit només...

Queixes d'alcaldes del Solsonès pels preus del centre de recollida de gossos

Queixes d'alcaldes del Solsonès pels preus del centre de recollida de gossos

La de Solsona és l'única gossera municipal de la comarca, i ara mateix està al límit de la seva...

Enllaços recomanats: Premis cinema