La hipertensió arterial és el tema central de la xerrada de dijous, 9 de novembre, adreçada a la gent gran del Solsonès. El Casal Cívic Xavier Jounou rebrà el farmacèutic Rafael Hidalgo, que, a partir de les sis de la tarda, definirà i obrirà debat sobre el risc cardiovascular, com prevenir la hipertensió o quin tipus de medicaments s'utilitzen per fer-hi front. Hidalgo respondrà dubtes i qüestions comunes que es troben entre la ciutadania.

La xerrada, emmarcada dins el programa d'educació sanitària de la gent gran i enfocada sobre el bon ús dels medicaments, també parlarà sobre quins estils de vida són els aconsellables per protegir la pressió arterial, i com aquesta es pot mesurar.

La gent gran és el públic potencial de la conferència, tot i que la sessió serà oberta i gratuïta per a tothom. El programa de xerrades és fruit de la col·laboració del Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya i el Servei Català de la Salut. Concretament, a Solsona també hi col·laboren el Casal Cívic Xavier Jounou i l'Ajuntament solsoní.