El vehicle híbrid incorpora com a gran novetat un sistema de propulsió alternativa que combina un motor per energia elèctrica, procedent de bateries, i un motor de combustió interna.

El seu gran avantatge és que els vehicles híbrids permeten aprofitar un 30% de l'energia que generen, mentre que un cotxe de gasolina tan sols arriba a un 19%. Aquesta important millora s'aconsegueix a partir de les bateries, que emmagatzemen una energia que es perd en els sistemes convencionals de propulsió.

L'exemple clar seria l'energia cinètica, que s'escapa en forma de calor a l'hora de frenar. Molts sistemes híbrids permeten recollir i reutilitzar aquesta energia convertint-la en energia elèctrica gràcies als anomenats frens regeneratius.

La combinació d'un motor de combustió, operant sempre a la seva màxima eficiència, i la recuperació d'energia de la frenada permeten que aquest tipus de vehicles assoleixin un millor rendiment que els cotxes convencionals. Així, els vehicles híbrids redueixen notablement tant el consum de combustible com les emissions contaminants.