La companyia de software eyeOS ha llançat aquest dilluns el seu nou producte eyeOS 2.4 "Japan", l'última versió de l'escriptori virtual desenvolupat per aquesta empresa, que permet als usuaris accedir als seus arxius en el núvol d'Internet (Cloud Computing) amb només un navegador i un dispositiu connectat a la xarxa.

Segons que ha informat avui aquesta companyia, amb seu a Barcelona, aquesta versió inclou un escriptori nou, la possibilitat de pujar arxius arrossegant i deixant anar entre l'equip local i la finestra d'eyeOS, o l'accés a eyeOS des del telèfon mòbil, PDA, iPad o tauletes PC, entre moltes altres novetats.

"Amb més de 860.000 descàrregues en total, incloent-hi les més de 170.000 que ha tingut eyeOS 2.x els últims dotze mesos, el continu creixement de la comunitat Open Source (codi obert), amb 15.000 membres a 65 països, demostra que avui l'interès pels Cloud Desktops (escriptoris virtuals) no té precedents", afirma Pau Garcia-Milà, director general d'eyeOS.

"Estem molt contents d'oferir a escoles, usuaris del sector empresarial i a desenvolupadors una solució robusta, ràpida i fàcil d'utilitzar", ha manifestat Garcia-Milà. eyeOS 2.4 "Japan", denominat així com a homenatge a aquest país després del gran terratrèmol sofert recentment, inclou un processador de textos i aplicacions de col·laboració, així com un complet marc per desenvolupar noves aplicacions web com si fossin aplicacions d'escriptori.

"Després de treballar amb eyeOS en diferents projectes R+D -ha afegit García-Milà- ens hem adonat que les possibilitats d'eyeOS són fins i tot més grans en els mercats emergents, sobretot a l'Amèrica Llatina, on les necessitats són les mateixes que als països més rics, però els recursos destinats al desenvolupament virtual o a projectes d'escriptori web són molt més limitats".

Carlos Domingo, conseller delegat de Telefónica R+D, que dóna suport al desenvolupament d'aquest producte, ha indicat que "eyeOS serà un dels jugadors importants en aquest mercat, especialment amb el llançament d'eyeOS 2.4".

La companyia de telecomunicacions creu en solucions Cloud per a escenaris de mobilitat i, en aquest sentit, la nova versió mòbil d'eyeOS "permet a l'usuari mantenir-se connectat, compartir i accedir a la seva informació a tot arreu, en qualsevol moment fins i tot amb telèfons mòbils, tauletes PC i PDA", ha remarcat el directiu de Telefónica R+ D.

"El Cloud Computing és el futur i tant des de Telefónica com des d'eyeOS definitivament volem ser-hi presents", ha subratllat Carlos Domingo.

Les bases d'eyeOS es van crear fa sis anys per dos estudiants d'Olesa de Montserrat (Baix Llobregat), un d'ells Pau García-Milà, que ha obtingut el Premi Nacional de Comunicacions 2009 i el premi "IMPULSA Empresa 2010" atorgat per la Fundació Príncep de Girona.

El seu model consisteix a vendre serveis i solucions basades en eyeOS 2.x, que permet als usuaris accedir a tot el que necessiten del núvol d'Internet a través del seu navegador web, bàsicament un escriptori portàtil amb aplicacions, arxius i documents als quals es pot accedir des de qualsevol lloc.