Encara que el llançament oficial estava datat per avui, ja són nombrosos els usuaris que han adquirit PlayStation Vita (PS Vita), ja que diverses botigues es van avançar i que Sony va organitzar un esdeveniment especial a Madrid.

La data oficial del llançament a Europa de la nova portàtil de Sony era aquest dimecres 22 de febrer, però algunes cadenes com la Fnac van començar a vendre el dispositiu durant el dia 21.

A més, durant la nit de dimarts, la Sony Store Madrid va obrir les seves portes per celebrar el nou llançament i va oferir als seus fidels seguidors la possibilitat d'adquirir el sistema portàtil abans que ningú i amb premi.

El primer a acostar-se a l'establiment madrileny va ser un jove anomenat Faustino Jiménez, que va arribar a les 6.36 hores del matí. Conscient que l'esperava un llarg i fred, ha dit assenyalava: "L'espera valdrà la pena. He demanat el dia lliure a la feina per venir aquí!".

Com marca la tradició, James Armstrong, vicepresident sènior del sud d'Europa i conseller delegat de Sony Computer Entertainment per Espanya i Portugal, feia el lliurament de la primera PS Vita venuda a la botiga i sorprenia a tots els presents en regalar als tres primers a la fila tres unitats.

D'aquesta manera, els tres afortunats han vist compensat el seu esforç després d'haver esperat pacientment durant 15 hores a la porta de Sony Store Madrid i s'han dut la seva esperada consola de forma gratuïta.

Durant el lliurament, James Armstrong va destacar que "avui és un dia únic per a la indústria del videojoc, ja que amb l'arribada de PS Vita l'usuari experimentarà una forma de joc completament diferent". A més va afegir: "Les nostres expectatives són molt positives: amb aquest llançament esperem vendre 300.000 unitats a Espanya aquest any".

A més, les cent primeres persones que han comprat PS Vita a Sony Store Madrid s'han portat gratis una edició de Uncharted: L'Abisme d'Or, un dels títols més destacats de l'ampli catàleg de programari amb el qual PS Vita arriba a les botigues. A més, també van rebre de forma gratuïta altres jocs i targetes de memòria per a la seva consola portàtil.

PlayStation Vita ja està a la venda a un preu estimat de 299,99 euros en la seva versió 3G/Wi-Fi. També hi haurà disponible una versió Wi-Fi que té un preu estimat de 249,99 euros.