Tableta, mòbil personal, mòbil del treball, portàtil... Estem envoltats de dispositius mòbils perquè així ho requereix el nostre dia a dia. A això cal sumar-li les mil i una via de comunicació que hem d'utilitzar. Amb tants aparells i mitjans de vegades és difícil tenir-ho tot sota control. Per això serveis com WhatsApp ens ho volen posar una mica més fàcil i ens permeten tenir dos comptes en un mateix mòbil. Sí, és possible. Com?

Requisit indispensable perquè puguis usar dos comptes de WhatsApp en únic telèfon és tenir una segona línia de mòbil activa. El servei de missatgeria està associat a un número de telèfon i per tant aquest pas previ és imprescindible. Això sí, la companyia amb la qual tinguis aquesta segona línia no és rellevant, és a dir, pot ser diferent a l'operadora amb la qual tinguis contractada la primera.

Passos que cal seguir:

1. Instal·la l'aplicació Disa: Has d'anar a la botiga d'aplicacions de Google Play -la mala notícia és que encara no està disponible per iOS- i descarregar-te l'aplicació gratuïta trucada Disa. Una vegada acceptats els seus termes d'ús hauràs de seleccionar d'una llista el servei que vols afegir i fer clic a "Afegir Servei". Aquí has de triar "WhatsApp". L'aplicació iniciarà una descàrrega i et demanarà que reiniciïs l'aplicació.

2. Una vegada reiniciat WhatsApp veuràs en la part superior un símbol d'advertiment al costat del símbol de cerca. Fes clic en ell per iniciar la configuració del segon compte de WhatsApp.

3. En aquest moment és quan hauràs d'afegir el teu nom, el prefix internacional i el nombre del teu segon telèfon.

Quan confirmis el teu número de telèfon, l'aplicació et preguntarà si vols rebre un codi per SMS o mitjançant una trucada telefònica.

4. Quan rebis el codi de confirmació enviat per WhatsApp simplement escriu-ho en l'aplicació i selecciona 'Confirmar'.

Llest! Ja pots començar a usar els teus dos comptes de WhatsApp des d'un únic dispositiu. A més, el compte addicional gestionat a través de Disa la podràs connectar i desconnectar a qualsevol moment per evitar que et molestin.

Però a més d'aquesta aplicació, existeixen al mercat d'altres com Parallel Space, un 'app' dissenyada per poder tenir i administrar diferents comptes de diferents aplicacions i de forma simultània.

La 'app' ofereix la possibilitat de generar una còpia privada de qualsevol aplicació en el mòbil (Facebook, WhatsApp, Twitter, etc.) usant un mínim d'espai en la memòria del dispositiu. Per a les persones que manegen diàriament els seus comptes personals i les del treball aquesta aplicació té grans avantatges, ja que sense ocupar molt espai en el seu telèfon, poden tenir accés als múltiples comptes sense la necessitat de tancar cap perfil, i usar-les de manera simultània.

El funcionament de Parallel Space també és molt senzill, molt similar al de Disa. Una vegada que accedim a la 'app' només hem d'afegir les aplicacions (i fins i tot jocs) de les quals volem fer una còpia. Com ja hem dit, això no significa que ocupem el doble d'emmagatzematge, només ocuparan espai les dades generades pel nou compte.

Parallel Space permet administrar els diferents perfils en el mateix 'smartphone' amb gran facilitat i a més ofereix un alt nivell de privadesa gràcies a la possibilitat de protegir amb contrasenyes les còpies generades online.