La Marató de TV3 fa 25 anys aquest 2016. Hi arriba amb unes grans xifres. En aquests programes ha aconseguit recaptar 151,7 milions, 723 projectes beneficiats de l'ajut, 243 centres de recerca i més de 6.5000 investigadors que han treballat en aquests projectes destinats a estudiar solucions mèdiques per a alguns dels grans problemes de salut que té la societat catalana. El càncer, el cor, l'obesitat i la diabetis o les anomenades malalties rares en són alguns dels exemples. I durant tot un dia, la televisió i la ràdio públiques del país, i els seus professionals, han aconseguit sensibilitzar la societat amb la finalitat que a través del donatiu popular i d'empresa s'arribés a poder subvencionar projectes per fer avançar la ciència.

La Marató ha suposat un impacte notable a tots els nivells de la recerca biomèdica, de la bàsica als tractaments i l'atenció als pacients: s'han impulsat descobriments decisius, s'han identificat factors genètics implicats en malalties, s'han dissenyat tractaments i fàrmacs més eficients i s'han posat en funcionament unitats especialitzades i nous sistemes d'atenció als pacients.

La Marató ha representat, a més, una font d'atracció de recursos: per cada euro que el projecte ha destinat a la recerca, se n'ha generat un més per continuar la investigació. Alhora, ha consolidat grups de recerca a Catalunya, ha col·laborat a augmentar la competitivitat internacional, ha format investigadors i ha creat una mitjana de 15 llocs de treball l'any al sector.

Les xifres de participació que cada any sumen les activitats populars, el voluntariat i l'audiència són la millor mostra de l'abast i l'arrelament del projecte.

La Marató arriba cada any a 3 milions de persones, i un milió participa en els centenars d'activitats que es fan pel país.