L'espai de La 2 de TVE "De Museus" busca els orígens de la pesca a Palamós

08.07.2016 | 00:00
El programa arriba a Palamós per visitar el Museu de la Pesca

El programa De Museus, que presenta i dirigeix Montse Cuní a La 2 de Televisió Espanyola, torna avui a introduir els teleespectadors al món de la pesca, amb la visita al Museu de la Pesca de Palamós, on s'aprèn l'art d'aquest ofici i tot allò relacionat amb el peix i la mar. Des de sempre i abans que el turisme envaís el poble, els habitants de la localitat del Baix Empordà han viscut pel i gràcies al mar. Qui ho sap molt bé és en Miquel, fill de pescadors i director del Museu de la Pesca.
Sota el seu guiatge, i d'en Francesc, patró major de la confraria de Palamós, els espectadors podran fer un recorregut per les instal·lacions que hi ha en un antic magatzem de pesca, tot explicant la importància de no perdre de vista els orígens de la població tan arrelada a l'activitat de la pesca a la Mediterrània.
A l'interior del museu, en una de les principals sales, una barca palangrera de gairebé 100 anys d'història presideix l'estança. Aquesta embarcació introdueix els visitants al "mestre d'aixa", és a dir, el constructor de bot, un ofici quasi extingit a causa de la industrialització del món de la pesca.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema