La Defensora de l'Audiència de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Laura Baladas, ha fet públic l'Informe anual del 2015. Durant l'any passat, el Servei d'Atenció a l'Audiència (SAA) va rebre un total de 19.415 comunicats a través del web i 13.612 trucades al telèfon 902 225 430, un servei que s'ofereix en coordinació amb el 012, d'atenció ciutadana de la Generalitat. Els espectadors i oients valoren molt positivament l'atenció oferta pel servei, amb un grau de satisfacció de 4,5 de mitjana sobre 5.

Més del 80% de comunicacions de l'audiència via web corresponen a consultes, comentaris i suggeriments sobre la programació, les queixes representen el 13,11% del total, i els agraïments, el 2,26%. El volum de comunicats específicament adreçats a la Defensora han estat 631, una xifra que representa el 3,25% del total. El temps mitjà de resposta es va reduir gairebé a la meitat respecte a l'any anterior: de 10,63 dies el 2014 a 5,91 l'any 2015.

Aquestes dades mostren que el percentatge més alt de comunicacions correspon a comentaris i consultes positives, en un servei que plasma l'exigència i compromís dels mitjans de la CCMA amb la defensa i l'exercici dels drets de la ciutadania. Durant els últims anys, es constata un augment de l'ús de les xarxes socials per part de l'audiència, que fa servir aquest canal de comunicació sobretot en temes que requereixen una resposta immediata. Pel que fa als comentaris més reflexius i de més extensió, és més habitual que es faci servir la plataforma web del SAA.

De l'informe del 2015 també destaca la contribució del Servei d'Atenció per millorar la resolució de les incidències tècniques amb més rapidesa i eficiència. A través del web, l'usuari pot aportar més dades per detectar el problema i trobar una solució. D'aquesta manera, el servei també contribueix a la promoció de la innovació tecnològica i la coordinació entre els equips de la CCMA per aplicar millores a l'hora de posar continguts de qualitat a l'abast de la ciutadania.