Deixa els seients del cotxe com nous amb aquest truc casolà

Fes servir aquest productes sostenibles per una neteja eficaç

El truc casolà per deixar els seients com nous

El truc casolà per deixar els seients com nous / SENIVPETRO

Redacció

Netejar el cotxe a fons dona feina: els seients, la carrosseria, el quadre de comandament, etc. La veritat és que hi ha molts punts que els passem per alt o els netegem per sobre per què no sabem com fer-ho o per falta de temps. Però, no et preocupis perquè avui t'explicarem com netejar els seients a fons, deixant-los com nous i no et costarà tant com creus.

Aquest article us guiarà a través d'aquest mètode pas a pas, explicant per què funciona i com podeu implementar-lo amb elements que probablement ja teniu a casa.

Mantenir l'interior del cotxe net no només millora la seva aparença i comoditat en conduir, sinó que també pot ajudar a preservar el valor de revenda del vehicle. Els seients, en particular, poden ser difícils de netejar a causa del material i l'ús constant que reben. No obstant això, amb el truc adequat, podeu eliminar efectivament la brutícia i les taques.

El truc més fàcil per netejar els seients del cotxe

El mètode que explorarem utilitza una combinació de bicarbonat de sodi i vinagre, dos potents netejadors naturals, juntament amb una mica d'aigua calenta i una eina de neteja suau. Aquest truc és particularment útil per a seients de roba, que poden absorbir líquids i retenir olors.

Materials necessaris

  • Bicarbonat de sodi
  • Vinagre blanc
  • Aigua calenta
  • Un polvoritzador o atomitzador
  • Un raspall de truges suaus o un drap de microfibra
  • Aspiradora

Pas a pas: neteja de seients de cotxe

  1. Aspirat previ: Comença aspirant els seients del teu cotxe per eliminar qualsevol residu superficial, com molles, pols o pèls de mascotes. Aquest pas prepara la superfície per a una neteja profunda.
  2. Preparació de la solució de neteja: En un polvoritzador barreja una part de vinagre blanc amb dues parts d'aigua calenta. Afegeix-hi una cullerada de bicarbonat de sodi. Agita suaument per combinar els ingredients. La barreja farà un efecte efervescent inicialment a causa de la reacció entre el bicarbonat de sodi i el vinagre.
  3. Aplicació de la solució: Ruixa la solució de neteja generosament sobre els seients, enfocant-te especialment a les àrees tacades o particularment brutes. No mullis completament el teixit per evitar la formació de floridura.
  4. Neteja: Fes servir un raspall de truges suaus per fregar les àrees tractades. L'objectiu és treballar la solució de neteja al teixit per descompondre la brutícia i les taques. Per taques més lleus o en teixits delicats, pots fer servir un drap de microfibra en lloc d'un raspall.
  5. Esbandida: Amb un drap humit net, retira qualsevol residu de la solució de neteja dels seients. Pot ser necessari esbandir el drap diverses vegades per eliminar completament la solució.
  6. Assecatge: Finalment, passa un drap sec sobre els seients per absorbir qualsevol humitat restant. Deixa les finestres del cotxe obertes per facilitar l'assecatge a l'aire lliure i evitar l'acumulació d'humitat.

Bicarbonat de sodi: Actua com un desodorant natural i és un abrasiu suau, cosa que el fa excel·lent per eliminar olors i fregar suaument les taques sense danyar el teixit.

Vinagre blanc: El vinagre és conegut per les seves propietats desinfectants i de neteja. Podeu ajudar a dissoldre el greix, eliminar olors i actuar com un netejador natural.

Consells addicionals per tenir cura dels seients del cotxe

  • Test de color: Sempre és recomanable fer una prova de color en una zona discreta del seient per assegurar-te que la solució no decolori el teixit.
  • Neteja regular: Incorpora aquesta neteja a la teva rutina regular de manteniment del cotxe pot prevenir l'acumulació de brutícia i facilitar la neteja a llarg termini.
  • Ventilació: Mantenir el cotxe ben ventilat durant i després de la neteja és crucial per prevenir la floridura i les males olors.

Netejar els seients del cotxe no ha de ser una tasca complicada o costosa. Amb ingredients simples i aquest mètode efectiu, pots mantenir l'interior del teu vehicle net i amb bona olor. Aquest truc fàcil no només millora l'aparença dels seients, sinó que també contribueix a un ambient més saludable dins del cotxe, tot això mentre estalvies diners i evites l'ús de químics agressius.