Cada festa major que passa, els Moixiganguers d'Igualada aconsegueixen trencar una nova barrera. Des d'ahir, el grup casteller de la capital de l'Anoia és una colla de 8 després d'haver aconseguit descarregar l'anhelat 4 de 8, conegut popularment com el carro gros, un objectiu que tenien des de feia temps, però que no havien intentat mai. De fet, amb la consecució del castell d'ahir es van convertir en la primera colla que carrega i descarrega el 4 de 8 en el primer intent. L'any passat, els Moixiganguers ja van aconseguir per primera vegada un 3 de 7 aixecat per sota.

El 4 de 8 de la colla igualadina va ser el plat fort de la jornada i va arribar just al principi, després dels espadats d'entrada a la plaça de l'Ajuntament fets per les tres colles participants a la diada. Un any més, Igualada va rebre uns habituals d'aquesta jornada, els Minyons de Terrassa, mentre que la novetat d'aquesta edició van ser els castellers de Vilafranca, una de les millors colles del país. Un cop descarregat el 4 de 8, va esclatar l'eufòria a la plaça igualadina i la colla ho va celebrar entre càntics i aplaudiments del públic assistent. Fins i tot l'anxaneta va pujar al balcó de l'ajuntament per rebre l'ovació de tota la plaça.

Els morats van completar la seva actuació amb un 5 de 7 i amb un 3 de 7 aixecat per sota, el mateix castell que van aconse-guir per primer cop l'any passat. I és que la d'enguany ha estat una diada castellera de molt nivell a la plaça igualadina gràcies també a l'actuació de les altres dues colles. Els Minyons de Terrassa van completar amb èxit un 4 de 8, la torre de 7 i el 3 de 8; mentre que els castellers de Vilafranca van fer honor a la seva reputació i van deixar impressionats els assistents a la jornada amb el seu 4 de 8 amb agulla, el 3 de 9 amb folre, el 3 de 8 amb agulla i el pilar de 7 amb folre.

Amb la fita aconseguida ahir pels Moixiganguers, la colla igualadina puja un graó i es col·loca al nivell de colles de primera categoria. Centenars de persones no es van voler perdre la fita i van desafiar la calor ahir a Igualada per veure l'actuació dels morats.

Abans de la diada castellera, també al centre de la ciutat es va celebrar l'habitual ofici solemne de festa major, que va omplir de gom a gom la basílica de Santa Maria. L'ofici va tenir la participació d'una part de la imatgeria popular de la ciutat, com l'àliga, que va fer el seu habitual ball. També hi van participar el grup de bastoners d'Igualada. De la mateixa manera, els gegants i els capgrossos van precedir l'actuació castellera en un dels moments més importants del penúltim dia de festa major.