La Residència Pare Vilaseca d'Igualada va celebrar ahir els 25 anys de la seva fundació. En una sala d'actes plena de gom a gom, una cinquantena de residents van rebre ahir la visita de diferents directius i autoritats locals per commemorar l'obertura del centre, l'any 1987.

Entre els visitants, l'alcalde de la ciutat i president del Consorci Sociosanitari d'Igualada (CSSI), Marc Castells, qui va destacar "un llarg camí construït gràcies a l'aportació de moltes persones, treballadors, familiars, amics, voluntaris, entitats, polítics, escoles, associacions i, per descomptat, de cadascun dels residents que han viscut en aquesta casa al llarg d'aquests anys". Els tres residents més veterans a dia d'avui van rebre un ram de flors: Ana Jodar, de 93 anys; Isabel Solà, de 95; i Antoni Torras, de 94.

Els actes de celebració de l'aniversari de la residència tindran lloc fins el pròxim 1 de juny, entre d'altres, amb actuacions de la Coral de Santa Maria, la Coral Schola Cantorum, l'Agrupació Folklòrica, la Colla del Bisbalet, o Anoia Country. A més, el centre acull una exposició fotogràfica que en repassa l'evolució.

Maria Àngels Riba, directora del CSSI, diu que l'aniversari d'aquesta residència amb 150 veïns i 85 treballadors "és un reconeixement a la tasca feta durant els 25 anys i la consolidació del centre". Segons ella, "una residència pionera, tant per la gran extensió de serveis oferts com per la qualitat d'aquests."

Riba explica que la Pare Vilaseca ha canviat molt amb el pas del temps: "ara fa onze anys, quan vaig arribar, hi havia 60 places i la majoria d'avis residents eren persones autònomes, mentre que ara la xifra s'ha duplicat i tenen un grau de dependència elevat, proper al 80%". Uns residents que la directora del CSSI diu que tenen unes necessitats difícils d'atendre als domicilis.

Riba reconeix que les retallades públiques han comportat alguns canvis i "han obligat a acurar més la gestió" de la direcció. Entre les mesures preses, per exemple, la directora destaca que els serveis de cuina i neteja s'han internalitzat per poder reduir les despeses.