L'Ajuntament d'Igualada ha millorat durant aquest estiu el sistema de cloració de la piscina gran i la piscina petita del complex esportiu municipal de les Comes. Fins ara, l'excés de clor a l'aigua provocava molèsties als ulls, a la gola i a la pell als usuaris habituals i als monitors i treballadors que fan un ús freqüent de la instal·lació esportiva.

Durant les darreres setmanes s'ha fet una destacada modificació al sistema de cloració d'aquestes piscines, amb dues noves màquines de radiació ultraviolada que donen servei diferenciat a cadascuna d'elles. Aquest sistema, que ja està del tot operatiu, suposa un tractament més natural de l'aigua, de manera que requereix menys aportació de clor i altres productes químics per neutralitzar bacteris, virus i altres organismes, alhora que simplifica les tasques de manteniment i minimitza el desgast i la corrosió en les canonades.

Rosa Plassa, regidora d'Esports de l'Ajuntament, recorda que "aquest era un canvi històricament demanat des de ja fa molts anys per les persones que habitualment fan ús de la piscina, i ens consta que ja avui estan experimentant una sensible millora quan vénen a nedar". El cost d'aquest sistema ha estat de 50.000 euros, i ha estat finançat per la Diputació de Barcelona.

Paral·lelament, aquest mes de setembre es continuen duent a terme les tasques per eliminar les importants humitats que es feien evidents al sostre i les parets dels vestidors. L'any passat ja es va instal·lar una nova coberta per posar remei a les filtracions, condensacions d'aigua i goteres que sovint havien de suportar també els usuaris a la piscina.